Gümrükçüoğlu'na teşekkür mektubu

Trabzon’un büyükşehir olması ile birlikte karşılaşacağı ana kentsel kalkınma sorunları ve öncelikli altyapı yatırım ihtiyaçları hakkında daha fazla bilgi edinmek amacıyla geçtiğimiz ay Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret eden

Gümrükçüoğlu'na teşekkür mektubu

Trabzon’un büyükşehir olması ile birlikte karşılaşacağı ana kentsel kalkınma sorunları ve öncelikli altyapı yatırım ihtiyaçları hakkında daha fazla bilgi edinmek amacıyla geçtiğimiz ay Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nu ziyaret eden Dünya Bankası Sürdürülebilir Kalkınma Sektörü Türkiye Sorumlusu Stephan Karam, Başkan Gümrükçüoğlu’na teşekkür mektubu gönderdi. 

Karam, mektubunda, Başkan Gümrükçüoğlu’nun idareciliğinden ve sürdürülebilir şehir gelişimi ile ilgili uzun vadeli, ileriye dönük bakış açısından; fikirleri eyleme dönüştürmekteki yeteneğinden son derece etkilendiklerini kaydetti.
 
Trabzon’un üzerlerinde, sadece zengin tarihi ve doğal donatıları ile değil, aynı zamanda şehrin sahip olduğu; şehir ve sakinlerini karakterize eden dinamizm ve yaşam canlılığı ile de önemli bir etki bıraktığını kaydeden Karam “Bu düzeyde bir yaşam standardını yakalamak çok kolay değildir ve çok sayıdaki batılı ülke şehri halen bu amaca ulaşmak için çalışmaktadır.
 
Sizin idareciliğiniz bize, şehirleşme gelişiminde karşılaşılan sorunlar ne kadar büyük olursa olsun üstesinden gelinebilir olduklarını gösterdi. Bahsedilen idareciliğin, yetenekli profesyoneller ve işlerin yürümesini sağlayacak ciddi vatandaşlığın doğru bir kombinasyonu ile bir şehrin kazanımları için iftiharla gelişim göstermesi mümkündür” ifadelerini kullandı.
 
Karam mektubuna şöyle devam etti:
 
“Size bir kez daha, deneyimlerimizi unutulmaz anılara döndüren sıcak ev sahipliğiniz için müteşekkir olduğumuzu bildirmek isteriz. Bu ilk toplantıyı, Büyükşehir Belediyesi olma yolunda ilerleyen Trabzon Belediyesi ile güçlü ortaklıklar geliştirmek için bir fırsat olarak görüyoruz. Kısa zamanda sizinle iletişim kurarak, şehrinizin ihtiyaçlarını tespit edecek ve yatırım için daha ileri araştırma ve planlama yapmak üzere Trabzon’a gelecek teknik uzmanların ziyaretini şekillendireceğiz”
 
Öte yandan Dünya Bankası Sürdürülebilir Kalkınma Sektörü Türkiye Sorumlusu Stephan Karam ve beraberindeki Program Koordinatörü İna-Marlena E. Ruthenberg, Kentsel Kalkınma Uzmanı Elif Ayhan, Ashna Mathema ve Çevre Şehircilik Bakanlığı Danışmanı Ebru Alaslan geçen ay Trabzon’a gelmiş ve çeşitli incelemelerde bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel