Gümrükçüoğlu'na tepki!

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Erzincan-Gümüşhane-Giresun ve Trabzon Demiryolu Projesi'yle ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na tepki gösterdi. Çakırmelikoğlu, "Kendisinin

Gümrükçüoğlu'na tepki!

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Erzincan-Gümüşhane-Giresun ve Trabzon Demiryolu Projesi'yle ilgili açıklamalarda bulunan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'na tepki gösterdi. Çakırmelikoğlu, "Kendisinin söylemlerini kabul etmemiz mümkün değildir." dedi.

Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, Erzincan-Gümüşhane-Giresun ve Trabzon Demiryolu Projesi'yle ilgili hafta içi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı DLH uzmanları tarafından Trabzon'da yapılan toplantılarda Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve Trabzonlu yetkililerin, Tirebolu güzergahı projesine açık açık karşı çıktıklarını belirtti. Demiryolu projesinin belirlenmesinde sona yaklaşıldığı bir süreçte Trabzon lobisinin Tirebolu güzergahına karşı çıkmasını eleştiren Çakırmelikoğlu, şunları dile getirdi: "Demiryolu ile ilgili Trabzon'da yapılan toplantıda konuşan Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 'Demiryolu ile Gümüşhane'ye geldik, Tirebolu'ya mı gidelim, Trabzon'a mı gidelim? Tirebolu için yük indirme bindirme yapılacağı söylendi. Bu ülkenin kaynakları çocuk Oyuncağı değil. Böyle bir şey yok. Tirebolu'ya siz yük indirme-bindirme, liman yaptığınız zaman Trabzon'a gelmeyin, lüzum yok, olmaz öyle bir şey' demiştir. Kendisinin söylemlerini kabul etmemiz mümkün değildir. Sayın Gümrükçüoğlu bu ülkenin kaynaklarından bahsederken, rantabl projenin Tirebolu olması ve Tirebolu'dan sahile inecek bir demiryolunun sadece Giresun'u değil, Beşikdüzü, Vakfıkebir, Çarşıbaşı ve Akçaabat gibi Trabzon'un önemli ilçelerini de kapsamına alacağını ya görmezlikten gelmektedir. ya da sorumlu olduğu şehrin çıkarlarına göre mikro politika izlemektedir."

GTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, sadece belli bölgelerin değil öncelikle Türkiye'nin menfaatleri doğrultusunda demiryolu projesinin gerçekleştirilmesi taraftarı oldukları aktardı. "Demiryolunun güzergah tanımı zaten resmi evraklarda mevcuttur." diyen Çakırmelikoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "TC Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü'nün Stratejik Plan 2010-2013 rapor dosyasında, EK 1-Temel Politikalar Dokümanları'nda (Ulaştırma Ana Plan Stratejisi raporunda, yatırımların öncelik hatları 10. sırada Trabzon-Tirebolu-Diyarbakır hattı) gözükmektedir. Bu stratejik plan maddesinden anlaşılacağı üzere devletimiz Karadeniz'e inecek bir demiryolunun Tirebolu üzerinden gelerek Trabzon'a ulaşmasını hedeflemiştir. Demiryolu projesinin bu şekilde projelendirilmesi halinde ise Giresun kadar Trabzon'un batı ilçeleri de demiryolunun sağlayacağı imkanlardan yararlanacaktır. Sayın Gümrükçüoğlu'nun, Trabzon Belediye sınırları içindeki amaçlarını hesaplayana kadar biraz da Trabzon'un batı kısmında bulunan ilçelerini de kollayan bir politika izlemesinin daha doğru olacağı kanaatindeyiz. Giresun olarak biz merkez çıkarlarından ziyade bölgemizi de kapsayan genel bir projeyi destekliyoruz."

Gümrükçüoğlu'nun ortaya koyduğu stratejisini yeniden gözden geçirmesini isteyen Çakırmelikoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Yıllarca Giresun'un mağdur edildiği, Ordu-Giresun Havalimanı projesinin dahi gereksiz olduğunun açıklandığı bir dönemde bölge yatırımlarını yakından takip etmekteyiz. Gerçekte demiryolu projesi Tirebolu'dan geçmesi halinde ülke menfaatleri dikkate alınmış ve bölgenin kalkınmasına katkı sağlanmış olacaktır. Aksi taktirde uygulanacak proje ise mikro milliyetçilikten başka bir şey olmayacaktır. Biz devletimizin ve bölgemizin yararına olan projenin uygulamaya konulacağına inanmaktayız."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel