Gümrükçüoğlu'na anlamlı plaket

Trabzon’un kurtuluş etkinlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak koşulan Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ve 18. Halk Koşusu ile satranç, masa tenisi, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren tüm sporculara ödülleri Hamamizade İhsan

Gümrükçüoğlu'na anlamlı plaket

Trabzon’un kurtuluş etkinlikleri kapsamında her yıl geleneksel olarak koşulan Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu ve 18. Halk Koşusu ile satranç, masa tenisi, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren tüm sporculara ödülleri Hamamizade İhsanbey Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle verildi.

Trabzon Valisi Dr. Recep Kızılcık, Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Turan, İl Genel Meclisi Başkanı Haydar Revi, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hikmet Öksüz, İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, İl Emniyet Müdürü Ertan Yavaş, Gençlik Spor İl Müdürü Cemalettin Yazıcı, 10.Karayolları Bölge Müdürü Yardımcısı Gürol Marzioğlu ve Atletizm Federasyonu uzun mesafe yol yarışları koordinatörü Mithat Şahin'in katıldığı törende yarışmalarda dereceye girenlere ödül ve kupaları verildi.

Trabzon'un Kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve bu yıl 33'üncüsü koşulan Uluslararası Trabzon Yarı Maratonu'nda erkeklerde 1.03.10'lik dereceyle Kenyalı atlet Evans Korırkıp Koech birinci olurken, bayanlarda ise 1.12.05 derecesi ile Etiyopyalı atlet Selomıe Getnet Kassa ipi göğüsledi.

Her yıl katılımın arttığı yarışlarda satrançta; genel katagoride Denizcan Berkün, yıldızlarda Baran İlyas Karagöllü, küçüklerde Yiğit Alpaydın, miniklerde ise Yağmur Eraslan birinci oldu. İlkokullar arası resim yarışmasında Cudibey Ortaokulundan Sueda Azak, Ortaokullar arası Resim yarışmasında Sht.Yzb. Cengiz Topel Ortaokulundan Yasemin Altınok, Orta Okullar Şiir yarışmasında İskenderpaşa Ortaokulundan Adnan C. Müftüoğlu, Liseler arası şiir yarışmasında Tevfik Serdar Anadolu Lisesinden Şeymanur Yanılmaz ve Liseler arası kompozisyon yarışmasında Tevfik Serdar Anadolu Lisesinden Kübra Beyza Tan birinci olarak ödüllerini aldılar.

Ödül töreninde masa tenisi yarışlarında 9 farklı katagoride dereceye giren sporculara da ödülleri verildi.

Törende master erkekler 60-64 yaş gurubunda birinci olan Kıbrıs Gazisi Hasan Uludağ izleyicilerden büyük alkış aldı.

Gecede bir konuşma yapan Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu barış içerisinde yarışan sporcuların Trabzon’da barışı, özgürlüğü ve kardeşliği zirveye taşıdıklarını belirterek “ Trabzon’da kurtuluş etkilikleri kapsamında her yıl gerçekleştirdiğimiz 33. Yarı Maratonu ve 18. Halk Koşusunu bu yılda başarıyla gerçekleştirdik.

Bu vesile ile bizlere bu toprakları canları pahasına koruyup emanet eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimiz minnetle anıyoruz.

Bizler soyuna sopuna ve ırkına bakmadan bütün insanlığı kucaklayarak geleceğe yürüyeceğiz. Bu organizasyonun yapılmasında bizlerden desteklerini esirgemeyen Spordan Sorumlu Devlet Bakanımız Sayın Suat Kılıç’a ilimiz Valisi Dr. Recep Kızılcık’a, Atletizm Federasyonumuza, Spor Toto idaresine, sporcu kardeşlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan etkinliklerin muasır medeniyetler seviyesine çıkmakta büyük önem arz ettiğini ifade eden Vali Kızılcık ise” Trabzon’un kurtuluşunun 95. Yılı münasebetiyle gerçekleştirilen etkinlerle gençlerimiz geçmişini unutmadan daha bilinçli bir şekilde yetişecek ve bu toprakların ilelebet Türk yurdu olarak kalması için mücadele edeceklerdir.

Ulu Önder Atatürk’ün ifade ettiği zeki, çevik ve çalışkan nesiller yetiştirmek için Belediye ve kamu kurum ve kuruluşların gerçekleştirdikleri bu tarz etkinlikler büyük önem arz etmekte” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Atletizm Federasyonu uzun mesafe yol yarışları koordinatörü Mithat Şahin spora verdiği destekten dolayı Başkan Gümrükçüoğlu’na bir plaket takdim etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel