Gümrükçüoğlu onları ağırladı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan, ‘Halk Müziği ve İnsanlar’ AB projesi kapsamında Trabzon’a gelen öğrencileri ağırladı.Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda 32’si yabancı

Gümrükçüoğlu onları ağırladı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan, ‘Halk Müziği ve İnsanlar’ AB projesi kapsamında Trabzon’a gelen öğrencileri ağırladı.

Belediye Meclis Toplantı Salonu’nda 32’si yabancı, 32’si Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi’nden toplam 64 öğrenci ile 17’si yabancı olmak üzere öğretmenlerle bir araya geldi. Başkan Gümrükçüoğlu, Trabzon’un tarih, uygarlık ve spor kenti olduğunu kaydederek konuklarını Trabzon’da görmekten duyduğu mutluluğu dile getirdi.

İtalya, Yunanistan, Polonya, Litvanya ve İspanya’dan gelen öğrenci ve öğretmenlere Trabzon’un tarihi hakkında bilgi veren Başkan Gümrükçüoğlu, “insan sevgisi ve uygarlık kenti Trabzon’da güzel duygularla ayrılacağınıza inanıyorum ve ileriki yıllarda tekrar burayı ziyarete gelmenizi bekliyorum. Trabzon yeşilin ve mavinin harikulade bir tablosudur. Trabzon çok önemli insanlar yetiştirmiş bir kenttir. Şehir dışında 4 milyon Trabzon kökenli insan yaşıyor. 4 mevsimin en güzel bir şekilde yaşandığı Trabzon’u bir dünya kenti yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sizleri burada görmekten dolayı sevinçliyiz” ifadelerini kulandı.

Trabzon’un tanıtım belgeselinin de izlettirildiği ziyarette, konuk ülke temsilcileri Başkan Gümrükçüoğlu’na ülkelerinin tarihi ve turistik yerlerinin tanıtımının yer aldığı çeşitli kitaplar hediye etti. Toplu olarak hatıra fotoğrafının çekilmesi ile son bulan ziyarette Başkan Gümrükçüoğlu konuklara çeşitli hediyeler verdi.

Proje koordinatörlüğünü Affan Kitapçıoğlu Anadolu Lisesi öğretmeni Yasemin Gökçen’in yaptığı ‘Halk Müziği ve İnsanlar” AB Projesi kapsamında Trabzon’a gelen ve burada 5 gün kalacak misafir öğrenci ve öğretmenler şehrin tarihi ve turistik yerlerini de ziyaret edecek. Proje kapsamında yarıca çeşitli kültürel ve sosyal etkinlikler düzenlenecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel