Gümrükçüoğlu olaylı maç için ne dedi?

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Pazartesi günü oynanan ve yarıda kalan maçta yaşanan olayların tasvip edilemeyeceğini, ancak hem Volkan, Emenike ve Caner gibi futbolcuların tahrikleri hemde 2010-2011 yılı

Gümrükçüoğlu olaylı maç için ne dedi?
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Hüseyin Avni Aker Stadı’nda Pazartesi günü oynanan ve yarıda kalan maçta yaşanan olayların tasvip edilemeyeceğini, ancak hem Volkan, Emenike ve Caner gibi futbolcuların tahrikleri hemde 2010-2011 yılında kazanılan şampiyonluğun tüm hukuk yolları bitirilmesine rağmen Trabzonspor’a teslim edilmemesinin toplum üzerinde bıraktığı etkilerinin yaşanan olaylarda net olarak görüldüğünü söyledi. 
 
Karşılaşma sırasında ve sonrasında yaşanan olayların Trabzonspor camiasına ve Trabzon kentine mal edilemeyeceğini ifade eden Başkan Gümrükçüoğlu, “Futbol Federasyonu hukukun gereğini yapmalıydı ve hakkı hakedene vermeliydi. 2010-2011 Futbol Sezonu’nun şampiyonluk kupasını adaletin gereği olarak kendisine verilmesini bekleyen Trabzonspor taraftarı bunun gerçekleşmemesi nedeniyle daha da gerilmektedir.  Federasyon zamanla bu işin soğuyacağını düşünsede hayatta bu böyle olmamaktadır. Tüm bunların yanında maç içindeki provakasyonlar da olunca kimsenin tasvip etmediği ve tasvip edemeyeceği olaylar yaşanmıştır. Tüm Trabzon’un gayretleriyle Fenerbahçe kafilesi ve hiç kimse yaralanmadan ve zarar görmeden protesto olayları yatışmıştır. Bu gayretlerin hassasiyetle olmasına çalıştık ve aynı gece saat 01.30’da staddan ayrıldık” dedi. 
 
Karşılaşmanın sonunda Trabzon kentinin ve Trabzonspor camiasının suçlanmaya çalışıldığını da kaydeden Gümrükçüoğlu, “ Biz yaşananlar toplumdan gizlensin demiyoruz. Medya görevini yapacaktır. Bunu yaparken de objektif davranmak zorundadır.  Pazartesi günü oynanan maçta sahaya çok sayıda yabancı madde atılmıştır. Taraftar gerek önceki maçlarda gerekse son maçta kendisini tahrik eden ya da maçı provake etmeye çalışan iki üç futbolcu dışında rakip takımdan kimseye tepki göstermemiş ve sahaya girmemiştir.  İstanbul’da oynanan ve binlerce taraftarın maç oynanırken sahaya girdiğinde ‘Bu tür olaylar olabilir’ diyenlerin Trabzon’daki maçta futbolcuların can güvenliği yok demeleri hiç inandırıcı değildir. Ve söz konusu gerilim ortamını alevlendirmekten başka bir işe yaramaz. Bizlerin bu noktada var olan gerilimi düşürmemiz gerekirken yeni gerilimlere ortam oluşturabilecek açıklamalardan uzak durmamız gerekmektedir. Bu vesileyle futbol kamuoyunu itidalli yorumlar yapmaya,  yöneticilerimizi gerilimi düşürmeye yönelik açıklamalarda bulunmaya davet ediyorum ” diye konuştu. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler