Gümrükçüoğlu halkı UYARDI

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, katı atık depolama alanındaki gaz toplama kuyularından uzak durulması gerektiğini bildirdi. Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en büyük düzensiz katı atık depolama alanını

Gümrükçüoğlu halkı UYARDI

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, katı atık depolama alanındaki gaz toplama kuyularından uzak durulması gerektiğini bildirdi. 

Gümrükçüoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en büyük düzensiz katı atık depolama alanının bulunduğu Moloz mevkisinde, eski çöp döküm sahası gaz toplama sisteminin bazı sorumsuz vatandaşlarca tahrip edildiğini belirtti. 

Toplam 24 gaz toplama kuyusunun gaz yakma bacasına bağlandığı odanın beton kapağının kaldırılarak içeri girildiğini, burada alkol alındığını ve ventilasyon sisteminin kırıldığını ifade eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti: 

''Metan zehirlenmesi çok tehlikeli ve sonuçları ölümcül olan bir zehirlenme türüdür. Çok sinsi olduğu için fark edilmez. Özellikle gaz odasında alkol alıp ateş yakmak, bir nevi intihar etmek olur. Bu yüzden vatandaşların eski çöp sahasında bulunan gaz odasından uzak durmaları gerekmektedir.''
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel