Gümrükçüoğlu Haber61'i ağırladı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 29 Mart 2009’daki yerel seçimlerde halk oylaması ile başkanlık makamına layık görüldü. Tarih, 29 Mart 2011…Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Haber61 ailesini yeni Belediye binasın

Gümrükçüoğlu Haber61'i ağırladı

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 29 Mart 2009’daki yerel seçimlerde halk oylaması ile başkanlık makamına layık görüldü.

Tarih, 29 Mart 2011…

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Haber61 ailesini yeni Belediye binasında kahvaltıya davet ederek kendi makam salonunda ağırladı. Göreve gelişinin 2. Yılına giren Başkan Gümrükçüoğlu, Haber61 imtiyaz sahibi Tanju Akıncıoğlu, Haber61.net Genel Yayın Yönetmeni Hande Alemdar, Haber61.net Haber Müdürü Batuhan Hazar Çavdar, Radyohaber61 Koordinatörü Özgür Bozbey ve Radyohaber61 programcısı Muhammed Şara’ya ile sohbet eşliğinde bir kahvaltı verdi.

Sohbet esnasında önemli açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Dr. Gümrükçüoğlu, Trabzon’a yapılan ve yapılacak olan her ayrıntıyı Haber61 ailesi ile paylaştı.

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun makam salonu oldukça büyük. Ve salonun iki cephesi var, batı ve güney cephesi...  Trabzon’un merkezinde yapılan büyük bir alanı kapsayan Belediye Binası tam yol üzerinde olmasının yanı sıra mahallede bulunan evlerle oldukça yakın bir konumda olması gözden kaçmadı.

İşte Gümrükçüoğlu’nun açıklamalarından satırbaşları…

 

TRABZON’A BİR KENTSEL DÖNÜŞÜM MÜJDESİ DAHA

İlk kez Haber61’e açıkladığı bir proje var başkanın. Maraş Caddesi’nin sonundan ta ki Trabzon Emniyet Müdürlüğüne yakın olan alanı kentsel dönüşüm projesi ile yenilemek istiyor başkan. Proje için TOKİ ile görüşme yaptığını ifade eden Gümrükçükoğlu, “TOKİ ile sözlü görüşmelerimiz oldu. Çoğu konuda anlaştık. Henüz protokol imzalamadık, ama Nisan- Mayıs ayları içerisinde protokolü imzalamayı hedefliyoruz” dedi. Kentsel dönüşümle bütün her şeyi yıkmayacağını söyleyen Gümrükçüoğlu, “Elbette her şey yıkılmayacak. Yıkımı gereken şeyler yıkılacak gerekmeyen yerler yıkılmayacak. Vatandaşımız asla mağdur olmayacak, aksine daha güzel bir şehirde daha güzel binalarda yaşayacak” şeklinde konuştu.

TRABZON’A DEMİRYOLU GELECEK

Trabzon’a Demiryolu gelmesinde geç bile kalındığını ifade eden Gümrükçüoğlu, “Trabzon Demiryolu projesi düşünülemeyecek kadar önemli bir projedir. En kısa zamanda bu projeyi de hayat geçireceğimize inanıyorum. Bu konuda el birliği ile ısrarlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Demiryolu ulaşımı hem şehirler arası ulaşımı rahatlatacak hem de aynı zamanda turizm açısından da ticaret açısından da Trabzon’a önemli getiriler sağlayacaktır” dedi.

 

TRABZON’UN DOLMUŞ ÇİLESİ VE ZAM…

Trabzon’un uzun yıllardır çözüm getirilemeyen sorunu haline gelen dolmuşlara Gümrükçüoğlu’ndan açık çek…

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, son zamlarla birlikte insanların artık toplu taşımaya geçmeleri gerektiğini ve bunun için gayret gösterdiklerini söyledi. Trabzon’da 732 minibüs olduğunu söyleyen Gümrükçüoğlu, ben bu sayıyı 733 yapmam. Şoför esnafına açık çek sundum. Gelin noter huzurunda toplu taşıma araçlarına geçin. Ama dolmuşçular dolmuşlarına itina ediyor. Bugün bir dolmuş 300 bin-500 bin TL ise yarın otobüs 30 trilyon olacak. Bunları hiç düşünmüyorlar. Küçük olsun benim olsun anlayışı içerisindeler.

Raylı sistem için etüt çalışmaları yapıldığında dış kredi kefili olan başlangıç ve bitiş saati içerisinde 17.000 yolcu taşımamızı istiyor, maalesef biz o sayıya ulaşamıyoruz, bizde 4700 yolcu var. Metro sistemine gelince Trabzon’a biraz uzak gibi duruyor. Yakın 10 yıl içerisinde gerçekleşemeyebilir.

Ayrıca Belediye olarak şoför esnafından uzaklaşabiliriz. Yine denetleriz, kural koyarız onlar otobüsleri işletirler” şeklinde konuştu.

Gümrükçüoğlu, “Bazı gazeteler oy zammı diye yazıp çiziyor. Unutmayın ki hiçbir siyasi zam vermek istemez. Şoförler odası bir karar aldı.  Bu karara halk tepki gösterdi ve durum üzerine biz açıklama yapmak durumunda kaldık. 2008 tarihinden bu yana hiç zam yapılmadı ve bunun üzerine benzin defalarca kez zamlandı. Bu nedenle şoför esnafı da zam için çaba sarf ediyor. Fiyat 1.25 kuruştan 1.50 kuruşa çıkarıldı. Öğrenciler ise hafta sonu da dahil olmak üzere 1.20 kuruştan ulaşımlarını sağlayacaklarını ifade etti. Ayrıca Bu kurala uymayıp da öğrenciden fazla para alan olursa Trabzon halkının bu konuda duyarlı davranması gerektiğini söyleyerek, “O anda bizi arayıp direk bildirsinler biz gereken talimatı veririz” şeklinde konuştu.

 

ARAPLARIN GÖZÜ TRABZON’DA

Geçtiğimiz yıl 590 bin İranlı geldi ve Gürcistan maçı dolayısıyla ortalama 20 bin kişi de Gürcistan ve diğer ülkelerden geldi. Bu turistleri buraya getirmek de önemli ancak asıl önemli olan onları cezp edip burada 1 gece de olsa konaklatabilmek.

Trabzonspor ile birlikte geçtiğimiz hafta maç dolayısıyla Arabistan’ın Cidde şehrine gittik. Orada bulunan Başkonsolos arkadaşımız Trabzon’da Arapça Dil kurslarının açılması gerektiğini söyledi. Bu gerçekten çok önemli. Gelen Arapları veya gelme düşüncesi olan Arapları Trabzon şehrine daha iyi çekmemiz gerekiyor. Çünkü Arap ülkelerinin gözdesi artık Trabzon oldu. Yaylalarımız onların dikkatini çeken en önemli yerler. Bizler de bu turizm akışını nasıl kuvvetlendirebiliriz bunun çalışmaları içerisinde olmalıyız.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART

Kentsel Dönüşümlerimizle Trabzon daha iyi hale gelecektir. Ama bu demek değil ki her şey yapıldı Trabzon en iyisi. Trabzon’da yapılması gereken daha çok yer var. Zağnos Vadisi, Çömlekçi, Ortahisar derken daha bir çok semtimizin kentsel dönüşümle Trabzon’a kazandırılması gerekiyor. Dün Trabzon’a gelen bir oda başkanı bana çok acı bir gerçeği söyledi. Beşirli semtinden geçerken, binaları görünce bana “Başkan ömrün yeterse Beşirli’yi de kentsel dönüşüme al” dedi. Gerçekten çok üzüldüm. Herkesin rağbet ettiği bir semt ancak kısıtlı yollar ve çok fazla bina ile kötü bir sonuç ortaya çıkmış. Keza aynı şekilde şu an Boztepe- Çukurçayır da aynı durumda. Trabzon’a gelen insanların ilk dikkatini çeken şey bu oluyor. Direk sorulan soru, “tepedeki büyük kuleler nedir?” Tıpkı beton sur şeklinde duruyorlar. Bu gerçekten çok acı bir durum. Her şeyin daha iyiye gitmesi için elimizden geleni fazlasıyla yapmaya çalışıyoruz. Yaşanabilir iller sırasında 6.sıradaydık şimdi ise 4. sıradayız. Hedefimiz tabi ki daha iyi olmak.

 

TRABZON’DA ERDOĞDU YOLU PROJESİ VE BOZTEPE’YE EK YOL

Trabzon Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Boztepe’ye ek yol yapılması konusunda bir düşünceleri olduğunu da ifade etti. Başkan Gümrükçüoğlu, “Boztepe’de artık yolun yetersiz olduğu gerçeği ortaya çıkıyor. Şuanda kullanılan yolun gidiş yolu olarak kullanılacak, Kızlar Manastırının yanından aşağıya da bir yol vererek dönüş yolu olarak kullandırmayı düşünüyoruz. Ayrıca Erdoğdu Yolu Projesi tüm hızıyla devam ediyor.

DERİN DEŞARJ SİSTEMİ

İlk göreve geldiğimizde lağım suları denizin üzerine akıyordu. Bu kadar kötü bir şey sanırım olamaz. Derin deşarj sistemi ile bu sorunu ortadan kaldırmaya çalıştık. Yapılan sistemle birlikte lağım suları denizin 50 metre dibine gidiyor. Biz 1 yıl içerisinde parayı ödeyeceğimizi söylemiştik ve dediğimiz gibi geçtiğimiz Ocak- Şubat aylarında ödemelerini gerçekleştirdik. Ancak Zağnos Deresi için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Zağnos Deresindeki sorunlar tam anlamı ile çözülmüş değil.

Bunun haricinde Türkiye’de ilk defa bu kadar uzun sahil yolu yürüyüş alanı Trabzon’da var. Buralara özellikle bayanlar ışıklandırmanın bol yapılması konusunda istekleri oldu bizde bu isteği göz önüne alarak ışıklandırma sistemini yaptık. Bunu söylerken biz borç harç içerisinde bütün bu işleri hallediyoruz. Yalvar yakar yapıyoruz bazı işlerimizi sağolsunlar bizi kırmıyorlar. Sayın Bakanımızın bu konudaki hassasiyeti bizi çok mutlu ediyor. Ne istiyorsak rahatlıkla bize imkan sağlıyor.  Bunun yanı sıra Bakanımız Veysel Eroğlu da Sahildeki ışıklandırma sistemi için bizi kırmadı. Biz sadece nakliye parası ödedik.

 

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYLARI İÇİN NELER SÖYLEDİ?

Erdoğan Bayraktar’ın Trabzon’dan aday gösterilmesi Trabzon adına büyük bir kazanç olacağına inanıyorum. TOKİ ile bundan önce yaptığımız işler ve Trabzon’a sağlanan hizmet ortada. Bu nedenle bu hizmet inanıyorum ki daha da artacaktır. Bunu söylerken diğer adaylarında çok iyi işler başarabileceğine eminim. Her biri benim için kıymetli insanlar. Hepimiz Trabzon’a hizmet için uğraşıyoruz” dedi.

Trabzon’da bir çok adayın isminin konuşulması için ise “Biz tıpta fikir uçuşması deriz, herkes çıkar fikrini sunar ilginç olanlar incelenir. Burada da bir haber uçuşması yaşanıyor” şeklinde konuştu.

AKYAZI PROJESİ

Gümrükçüoğlu, Akyazı Projesi ile ilgili olarak, dolgu çalışmalarının devam ettiğini ve bu projenin tamamlanmasında büyük bir projenin Trabzon’a kazandırıldığını söyledi. Bu projenin tamamlanması için de ellerinden geleni yapacaklarını söylediler.

BASIN TOPLANTISI YAPILACAK

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, göreve gelişinin 2. Yılını doldurması münasebetiyle 6 Nisan akşamı Belediye Binasında tüm konuları kapsayan bir basın açıklaması yapacağını da vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler