Gümrükçüoğlu: Gönderilecek personel!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Şalpazarı’nda gerçekleştirilen açık hava iftarı öncesinde ziyaret ettiği Şalpazarı Belediyesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin yapılanması, ilçelerde gerçekleştirilecek çalışmalar ve belediyed

Gümrükçüoğlu: Gönderilecek personel!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Şalpazarı’nda gerçekleştirilen açık hava iftarı öncesinde ziyaret ettiği Şalpazarı Belediyesi’nde Büyükşehir Belediyesi’nin yapılanması, ilçelerde gerçekleştirilecek çalışmalar ve belediyeden diğer kamu kurumlarına gönderilecek personeller hakkında önemli açıklamalarda bulundu. 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerde düzenlediği iftar organizasyonu için dün akşam Şalpazarı’na çıkartma yapan Başkan Gümrükçüoğlu Şalpazarı halkından yoğun ilgi gördü. İlçe girişinde vatandaşlar tarafından karşılanan Başkan Gümrükçüoğlu, ilk olarak Şalpazarı Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Refik Kurukız’ın, “Tüm muhtarlarımız burada, Şalpazarı halkı heyecanlı. Bu iftara katılmak için yaylalardan gelen vatandaşlarımız var” diyerek karşıladığı Başkan Gümrükçüoğlu, ‘halka hizmet Hakka hizmettir’ anlayışı ile herkesi kucaklayarak hizmet yapacaklarını söyledi. 

ŞALPAZARI HALKI VATANIN ÇİMENTOSUDUR 

Şalpazarı’nın gönüllerinde ayrı bir yeri olduğunu dile getiren Gümrükçüoğlu, “Sevecen, mert, yürekli, iyiliksever insanların memleketi olan Ağasar dereleri, Şalpazarımız, oradan yukarıdaki yaylalarımız, vatanımıza çimento olmuş olan, vatanımıza en büyük desteği vermiş olan, milletimizi omuzlarında yükselten bir topluluk. Biz de sizlerle iftihar ediyoruz, gurur duyuyoruz” diye konuştu.

BİZ HİZMETTE ASLA AYRIM GÖZETMEYECEĞİZ 

Hizmette asla ayrım gözetmeyeceklerinin altını çizen Başkan Gümrükçüoğlu, Şalpazarlılar ile gerçekleştirdiği sohbette sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkesin huzurunda diyoruz ki, biz ayrım gözetmeyeceğiz. Şöyle ayrım yani: Sayın ilçe belediye başkanımızla büyükşehir olmak münasebetiyle işte şura senin görev alanın, bura senin görev alanın diye bakmayacağız. Nerede bir eksik varsa o da yardımcı olmaya çalışacak, biz de yardımcı olmaya çalışacağız. İşte şu yol, köy yoludur, şu yol yayla yoludur, ben buna karışmam gibi bir anlayışın hiçbir zaman uygulaması tarzında çalışmayacağız. Her yer hepimizin, her yere destek olmamız lazım. Aciliyet, öncelik, eksiklik ne varsa onu yapmaya çalışacağız. 

5 YILDA ÇOK GÜZEL HİZMETLER YAPACAĞIZ 

Sayın muhtarlarımdan sunu rica edeceğim. Eksiklerini bize listeler halinde versinler ve biraz zaman tanısınlar. Şöyle ki: Büyükşehir Belediyesi’nin yeni kuruluyor olması münasebetiyle hakikaten teşkilatlanması, ekip makine donanım eksikliklerini gidermesi hattı zatında bir yılı alacaktır ama biz daha kısa zamanda organize olmaya çalışıyoruz. Yaz mevsimi münasebetiyle de yollarda olsun, su işlerinde olsun çalışmalara destek olmaya çalışacağız. Her talep edileni tam olarak zamanında belki yetiştiremeyebiliriz. O bakımdan biraz mazur görülme ve zaman tanınması bakımında sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Ben ümit ediyorum ki önümüzdeki 5 yıl için Şalpazarı’na çok daha iyi hizmetleri getirmiş olacağız. Bu manada herkes emin olsun asla bir ayrımımız olmayacak. 

 

"GÖNDERİLECEK PERSONEL HAK KAYBI YAŞAMAYACAK" 2. SAYFADA!

 

GÖNDERİLECEK PERSONEL HAK KAYBI YAŞAMAYACAK 

Şimdi biz 6360 sayılı yasaya dayalı olarak şu anda bir toparlanma dönemindeyiz. İl Özel İdaresi’nden çok yoğun sayıda personel devraldık. Tabi onlar bizim kardeşlerimiz, onların da hiçbir hak kaybı olmaksızın kamu kurum ve kuruluşları arasında paylaştırılması iş ve işlemlerini sürdürüyoruz. Bu personel yükünün dışında getiriler, itibari ile büyükşehir belediyeleri tam tasarlanan seviyelere ulaşabilmiş değil. İlçe belediyeleri daha güç durumda. Büyükşehir olmuş olmanın maddi avantajlarını birkaç ay sonra göreceğiz. Bu çerçevede şimdi neyimiz varsa hepimizin diyerek inşallah çalışmaya devam edeceğiz.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu, Şalpazarı Belediyesi’ni ziyaretinin ardından esnaf ziyaretleri gerçekleştirerek Atatürk Merkez İlkokulu’nun bahçesinde kurulan iftar alanına geçti. Burada Şalpazarlılar ile tek tek görüşen Başkan Gümrükçüoğlu, iftarın öncesinde yaptığı konuşmada, iftara yaşanan yoğun katılım ile Şalpazarı halkının en güzel Ramazan mesajını tüm ülkeye verdiğini ifade etti. “Sizinle ayrı bir muhabbetimiz vardır” diyerek Şalpazarı halkına hitap eden Gümrükçüoğlu, konuşmasında İsrail’in Filisten’de gerçekleştirdiği katliamlara dikkat çekerek, “İsrail zulmünün ortadan kaldırılmasını, bütün dünyada barış ve kardeşliğin olmasını temenni ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

PARTİ AYRIMI GÖZETMEKSİZİN BİRLİK OLALIM 

Başkan Gümrükçüoğlu konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Vatandaşlarımızla aynı sofrada oruç açtığımız bu iftarlar bizleri en lüks iftarlardan çok daha mutlu etmektedir. Trabzon’un ilçelerinde, mahallelerinde gerçekleştirdiğimiz bu iftarları bizzat başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bizlerden özellikle istemiştir. Kendisine çıktığı cumhurbaşkanlığı yolunda Allah’ın (c.c.) muvaffakiyetlerini temenni ederken, bu iftarları önermesi vesilesi ile sizlere gönderdiği sevgi saygı ve muhabbetleri iletiyorum. Biz ülkemizin siyasi parti ayrımı gözetmeksizin bir, beraber, kardeş olmasını istiyoruz. Kırgınlıkların ortadan kalkmasını istiyoruz. Bundan sonraki aylarında Ramazan ayı gibi olmasını Allah’tan diliyoruz...”

Yaklaşık olarak bin 200 kişinin katıldığı iftar programı gerçekleştirilen yemek duası ile son bulurken Başkan Gümrükçüoğlu iftarın ardından ilçe merkezinde vatandaşlar ile uzun süre sohbet etti. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler