Gümrükçüoğlu bugün vanayı açtı

Trabzon’un ve çevre belediyelerin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak Atasu Barajı bitirerek hizmete sunmalarından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Normal programda 2012 yılı sonunda bitirilm

Gümrükçüoğlu bugün vanayı açtı

Trabzon’un ve çevre belediyelerin 50 yıllık su ihtiyacını karşılayacak Atasu Barajı bitirerek hizmete sunmalarından dolayı mutluluk duyduklarını ifade eden Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, “Normal programda 2012 yılı sonunda bitirilmesi planlanan Atasu Barajı’nın bir yıl erken bitirilmesi için 2009 yılının ikinci 6 ayında 20 Milyon TL ek ödenek çıkarttık. Baraj için 2010 yılında kullanılmak üzere bütçeye 35 milyon TL ödenek konulmasını sağladık. 28 Aralık 2010 tarihinde su tutmaya başlayan Atasu Barajı’nda doluluk oranının yüzde yüze ulaşması nedeniyle planlanandan daha önce hizmete sunuyoruz. Vatandaşlarımıza verdiğimiz sözleri bir bir yerine getiriyoruz. Barajın erken bitirilmesi için verdikleri desteklerden dolayı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, bakanlarımıza ve milletvekillerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Başkan Gümrükçüoğlu 2009 yerel seçimleri öncesi 61 projeyi açıkladıklarında dönemin Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, CHP Trabzon Milletvekili M. Akif Hamzaçebi ve İl Başkanı Necip Yıldız’ın Park Restorant’ta düzenledikleri basın toplantısında ve seçim kampanyalarında "Biz AKP’lilerden 61 proje istemiyoruz. Galyan Barajı’nı bitirsinler başka bir şey istemiyoruz. Bunu yapmaları halinde bu 61 projeyi de hayata geçmiş kabul edeceğiz. 7 yılda Galyan için bir adım atmayan Hükümet nasıl olacak da 5 yılda Galyan Barajı’nı bitirecek” şeklindeki sözlerine işaret ederek şunları söyledi:

“Demek ki o zaman bizlerin seçileceği içlerine doğmuştu ve beş yıllık görev süremizde bu barajın bitirilemeyeceğini düşünmüşlerdi. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın destekleriyle ve bizlerin gayretleriyle iki yıllık görev süremiz içerisinde barajı bitirerek Trabzonlu hemşerilerimizin hizmetine sunduk. Biz laf değil iş üretiyoruz. Nasıl olmuştu da 5 yıl içinde Galyan Barajı’nı bitiremeyeceğimizi bir kahin gibi tahmin edebilmişlerdi. Nasıl bir fal okumacılığı becerebilmişlerdi. Bunu tek açıklaması şu: Onların hayalleri bile bizim yapaklarımızı düşünmeye yetmiyor. Biz Onların hayallerinde kuramadıklarını Trabzon’umuzla ve Ülkemizle buluşturuyoruz. Bundan sonra da böyle yapmaya devam edeceğiz. Kanuni Bulvarı’yla, Zağnos, Tabakhane, Çömlekçi ve Ayasofya kentsel dönüşümleriyle, Akyazı projesiyle Trabzon’u ‘Marka Kent’ yaparak gelecek kuşaklara taşıyacağız.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel