Gümrükçüoğlu BM Genel Kurulu’nda konuştu

New York’ta düzenlenen 69. BM Genel Kurul toplantısının son gününde 2015 sonrası kalkınma gündeminin etkili bir şekilde uygulanmasında parlamento, şehir ve yerel yönetimlerin önemine vurgu yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrü

Gümrükçüoğlu BM Genel Kurulu’nda konuştu

New York’ta düzenlenen 69. BM Genel Kurul toplantısının son gününde 2015 sonrası kalkınma gündeminin etkili bir şekilde uygulanmasında parlamento, şehir ve yerel yönetimlerin önemine vurgu yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da toplantıda söz alarak görüş ve önerilerini katılımcılarla paylaştı.

Türkiye’yi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Ankara Milletvekili Bülent Kuşçuoğlu ve İçişleri Bakanlığı Mevzuat ve Strateji Geliştirme Daire Başkanı Ekrem Canalp’tan oluşan heyetin temsil ettiği Birleşmiş Milletler 69. Genel Kurul toplantısı tamamlandı.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentinde düzenlenen BM Genel Kurulu 2015 sonrası kalkınma gündemine ilişkin uygulama araçları ana başlıklı üst düzey tematik toplantısı ile başladı.

Birleşmiş Milletler adına toplantının açılış konuşmasını Sam K. Kutesa yaparken, genel başkanın konuşmasını Birleşmiş Milletler Genel Sekreter Yrd. Jan Eliasson tarafından yapılan ve gündeme ilişkin bilgilendirmenin verildiği konuşma takip etti.

Panel oturumları öncesinde söz alan toplantının ana konuşmacıları, BM üyesi ülkeler arasındaki işbirliği, ticaretin kolaylaştırılması, altyapı yatırımları konusunda destek ve teknoloji transferi gibi konuları katılımcılarla paylaştılar.

Bu oturumda ayrıca, İsveç Kalkınma Bakanı, Uganda Maliye Bakanı ve Bosna Hersek Dış İlişkiler bakanları sırasıyla söz aldılar. Bu konuşmacıların da üzerinde durduğu temel konu, 2015 sonrası kalkınma gündemine ilişkin kapasitenin geliştirilmesi noktasında, hangi tür mali kaynakların seferber edilmesi gerektiği oldu.

Genel Kurul Başkanı’nın delegelerin onuruna vermiş olduğu öğle yemeğinin ardından, panel oturumlarına başlandı. Bu panelin temel konuları arasında, önemli önceliklere ilişkin yatırım ve finansman stratejileri, altyapının önemi, özel sektörün bu yatırımlardaki önemi gibi başlıklar yer aldı. Ayrıca bu oturumda, IMF, Dünya Bankası, Afrika Kalkınma Bankası, UNDP ve New York Üniversitesi’nden seçkin konuşmacılar katılımcılara hitap etti.

Toplantının ikinci gününde ise, 2015 sonrası kalkınma gündeminin etkili bir şekilde uygulanmasında parlamento, şehir ve yerel yönetimlerin önemine vurgu yapıldı. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu da toplantıda söz alarak görüş ve önerilerini katılımcılarla paylaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel