Gümrükçüoğlu açıklama yaptı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2009 yılında yapılan yerel seçimler öncesi söz verdikleri Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesini mutlaka gerçekleştireceklerini belirtti.Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, 2.5 yıl içerisinde bu önemli projenin

Gümrükçüoğlu açıklama yaptı

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, 2009 yılında yapılan yerel seçimler öncesi söz verdikleri Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesini mutlaka gerçekleştireceklerini belirtti.

Gümrükçüoğlu, yaptığı açıklamada, 2.5 yıl içerisinde bu önemli projenin altyapı hazırlıklarını tamamladıklarını ifade ederek, "Hali hazır haritalar çıkartıldı. İmar planı ve bina değerlendirmeleri tamamlandı. Önümüzdeki günlerde vatandaşlarla görüşmelere ve kamulaştırmalara ve yıkımlara başlayacağız. Ne söz vermişsek yerine getireceğiz. Biz sözümüzün eriyiz" dedi.

Gümrükçüoğlu, mahalli seçimler öncesinde 'Çömlekçiyi mutlaka yıkıp kentsel dönüşümünü bitireceğiz' sözünü verdiklerini anımsatarak, şunları kaydetti:

"Çömlekçi'de halihazır haritalar, imar planı ve bina değerlendirmeleri gibi çalışmaların tümü tamamlanmıştır. Üç büyük aşama olan bu konu 2.5 yıl içerisinde bitirilmiştir. Burada kentsel dönüşümü başlatacağımızın kararlılığını gösteren sembol yıkımı Mayıs 2011'de gerçekleştirmiştik. Bu bizim kararlılığımızın göstergesidir. Sembol dememizin nedeni kararlılığımızın tüm taraflarca bilinmesi içindir. Önümüzdeki günlerde orada olan eski bir kiliseden kalma muhtarlık binasının olduğu ada ve yanındaki caminin olduğu ada içerisinde daha öne anlaşmaya vardığımız 6 binanın yıkımını başlattık."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler