Gümrükçüoğlu, 5 yılını değerlendirdi

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu basın toplantısı ile görevde bulunduğu 5 yılı değerlendirdi. Basın toplantısı Trabzon Belediyesi’nin çok amaçlı salonu’nda düzenlendi.5 yıllık görev süresi içinde yaptığı hizmetleri değerlendiren Başkan Gü

Gümrükçüoğlu, 5 yılını değerlendirdi

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu basın toplantısı ile görevde bulunduğu 5 yılı değerlendirdi. Basın toplantısı Trabzon Belediyesi’nin çok amaçlı salonu’nda düzenlendi.

5 yıllık görev süresi içinde yaptığı hizmetleri değerlendiren Başkan Gümrükçüoğlu "Bizi görmek isteyenler, Trabzon Botanikle birlikte hazırlamakta olduğumuz projeyle gürür. Yine Kutlu gün köyünde hazırlamakta olduğumuz mesire yerimizle görür.  Kocaeli Belediyesi ile beraber yapmakta olduğumuz hayvan barınağı ile görür" dedi.

 

KANUNİ BULVARI TRABZON'U İLERİYE TAŞIYACAK

453 trilyon yapım ihalesi olan Kanuni bulvarı Trabzonumuza hayırlı olsun. Tanjant yolu tıkanırken Kanuni bulvarındaki 3 gidiş 3 geliş şeklindeki olması Trabzon'u ileriye taşıyacaktır. Ben 61 projeye dair kısa hatırlatmalar yaptım. Trabzon 20 yılın hayalini gerçekleştirmiş durumda. 20 yıldan beri bu hayl Başbakanımızn Trabzon'a vaadiydi.  Trabzon Büyükşehir Belediyesi diğer tüm büyükşehir belediyeleri gibi tüm şehir sınırları ile hiçbir vatandaşını ayırmadan hizmet verecektir. Büyükşehir belediyesi olunduğunda

AKILLI KENT PLANLAMASI YAPILIYOR

Trabzon'da belli bölge ve bölgelere akıllı kent planlaması yapılacaktır. Trabzon Botanik parkı ile buluşacaktır. Jeolojik araştırmalarını ve planlamasını yapmaktayız. 2019 yılına kadar Trabzonumuza kazandırmış olacağız.

MEYDAN PARKINA TELEFERİK VE EL SANATLARI MERKEZİ

Meydan Parkının ikinci etabı Trabzon'a kazandırılacaktır. İkinci etapda tarihi eski belediye binamız İskendar paşa türbesinin yeniden restore edilmesi ve şu anda usta otel olan binanın yeniden restore edilerek hanım kardeşlerimize el sanatlarını belirli günlerde sergilemeleri konusunda imkan sağlanacaktır. Meydan parkının bir kısmında alt kısımda otoparkları muhafaza ederek üstte bir teleferik projesiyle meydandan Boztepeye bir bağlantı yapılacaktır. Trabzon'u ileriki yıllara taşıyacak olan yeni imar planı bu dönemde yapılacaktır. Trabzon'un dünyada şehirleri ile ön plana çıkan şehriler arasında olmasını sağlayacaktır.

BÜYÜKŞEHİR BÜTÜN ŞEHRİ İLERİYE TAŞIYACAK

Belediyeler sadece şehrin belediyesini idare etmeyecekler. Paydaşları ile bütün şehri ileriye taşıyacak ve idare edeceklerdir. Bunun en önenli örneği Arsin bölgesinde yapıalcak yatırım adasıdır. Bir karada yatırım yapmak istediğimizde çok pahalı fiyatlarla karşılaşıyoruız. Ama dolgu ile yapıldığında daha az fiyatlarla bu işler yapılıyor. Ülkelerden deniz yoluyla buraya gelen yükleri güneye İran ve diğer ülkelere ulaştırabiliriz. Biz şehrin bütün geleceğine imza atmaya çalışıyoruz. Bütün herkesin katkıları ile bir vakıf üniversitesi şehrimize kazandırdık.

SEMT PAZARINI YAPMAKTAN VAZGEÇTİK

61 proje içinde olan ve vazgeçtiğimiz bir proje var. Bu proje semt pazarı projesidir. yaptığımız araştırmalar sonucunda bu projeden vazgeçtik.

Bir insan ve bir ülke ve o ülkenin başbakanı filistinde çocukların öldürüldüğünde isyan ettiği zaman nasıl oluyorda bir mahalli seçime çeyrek kala al aşağı edilmeye çalışılıyor. Ama herşey ortaya çıkacaktır. 30 martta biz bu ülkeyi ihtilalle devirmeye çalışanlar gibi değil bu ülkeyi demokerasi ile yönetmeye çalışacağımızı göstereceğiz.

2010-2011 ŞAMPİYONU TRABZONSPOR'DUR

2010-2011 yılında dünya alem biliyorki Trabzonspor şampiyondur. biz medarı iftiharımız olan Trabzonsprumuzun herzaman yan ında olacağız. Biz futbolda da adalet istiyoruz. Biz kimsenin küme düşmesi derdinde değiliz. O disiplin maddelerini nasıl değiştirmişse TFF buyursun küme düşmeleri ortadan kaldıracak düzenlemeleride yapsın.

BÜYÜKŞEHİR OLMAK KOLAY İŞ DEĞİL

Trabzon büyükşehir ilk defa olacak ve tüm şehirle birlikte olacak. Büyükşehir olmakla birlikte bazı yeni hizmet kurumlarını kuracaksınız. Büyükşehir kurmak öyler kolay bir şey değildir. Azim vizyon ve dersini çok iyi çalışmayı gerektirir. Biz plan ve programlarını yapmış bulunmaktayız. Belediyecilik bir top yekün hizmet.

TRABZON DOĞALGAZA TAM ANLAMIYLA NE ZAMAN KAVUŞACAK?

Biz hizmetlerimizden zaman vermeyi çok ihtiyatla karşılıyoruz. Trabzonumuz doğalgaza 2016 kasımda tamamalanacak hedefi verilebilir. Katı yakıt kullanımı artık yasaklanmıştır demek yasal olarak mümkün değil. Tüm hizmet tamamlandığında hep birlikte teşvijk edeceğiz ve herkesin kullanmasını sağplayacağız. Fatih devlet hastanesi çevresinde katlı bir otopark için yer temini çalışmamız var.

ŞİKE ANITI DİKİLECEK Mİ?

Trabzon'umuzda belediye meclisi kararıyla dikilen tek anıt Ayasofya'daki horon anıtıydı. Bu anıtımızı korumaya önem gösteriyoruz. Orada yeni yaptığımız kavşakta bu anıt biraz küçük gelebilir. Ayasofya kavşağı artık modern bir şehir girişi haline geldi. Oraya Trabzon'u temsil edecek bir anıt dikilmesi çalışması yapılacaktır. Şike anıtıda olabilir. tekliflere açığız.

TRABZON'DA İŞSİZLİK KONUSU

Avrupa üyesi olma yolunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ancak bazı Avrupa ülkelerinde gördüğümüz gibi işsizlik çok büyük bağlantılara ulaştı. Trabzonumuzda işsizlik 6,3. Diğer ülke şehirlerine nazaran bu biraz teselli bulabileceğimiz bir rakam. Tüm paydaşlarımızla belediyeyi değil tüm şehri yönetmeye çalıştığımızda yapacağımız çalışmalarla bu rakamı daha aşağılara çekeceğimizi söyleyebiliriz.

HAFİF RAYLI SİSTEM YAPILACAK MI?

Bir raylı sistemi yapacaksanız yolcu kapasitesi saatte en az 15 bin kişi olacak. bizim yaptığımız çalışmada 4 bin kişi civarandaydı. Bu husus yolcu sayılarının artması ile önümüzdeki yıllarda Trabzon'un gündemine gelebilir. 

ORTAHİSAR KENTSEL YENİLEME PROJESİ

Ortahisar'da kentsel dönüşüm değil kensel yenileme yapılıyor. Sizin binanızın parasını verelim yıkalım ve yeniden yapalım bu değildir. Bu burada evi bulunan insanların tarihi dokuya bağlı kalarak kendi evlerini yenilemeleri konusudur. Yada bir başka kurum ve kuruluş kişinin binasını alabilir ve bu binayı yenileyebilir. Tarihi yapılar için ise Kültür ve Turizm Bakanlığımıza gerekli başvuruları yapıyoruz. vatandaş kendi evini enileyebilir ama tarihi dokuya uymak zorundadır. Bu proje dünyanın en önemli projelerinden biridir. İnşallah bu proje Trabzon'u öne çıkaracaktır.

TRABZON'DAKİ DOLMUŞ SORUNU

Trabzon'da biz geldiğimizde dolmuş sayısı 732 idi. biz bunu artırmadık. Toplu taşımaya önem verdik. Dolmuşçu kardeşlerimize siz birleşin otobüs alın önerisinde bulunduk ancak bunu onların insiyatifine bıraktık. Kararlarına saygı duyduk. Onlar bunu yapmak isterlerse bizde her zaman yardımcı olmaya çalışırız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler