Güllü anneden vatandaşlık dersi

Samsun'da 63 yaşındaki Güllü Yıldırım, ölen eşinden dolayı yetim maaşı alabilmek için öz kızı 49 yaşındaki Gülümser Yıldırım'ın anlaşmalı boşanma yaptığını söyleyerek şikayetçi oldu. Şikayet üzerine Gülümser Yıldırım ve eski damat 49 yaşındaki Mahmut Demi

Güllü anneden vatandaşlık dersi

Samsun'da 63 yaşındaki Güllü Yıldırım, ölen eşinden dolayı yetim maaşı alabilmek için öz kızı 49 yaşındaki Gülümser Yıldırım'ın anlaşmalı boşanma yaptığını söyleyerek şikayetçi oldu.

Şikayet üzerine Gülümser Yıldırım ve eski damat 49 yaşındaki Mahmut Demirkıran hakkında, nitelikli dolandırıcılık suçundan her biri için 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Canik İlçesi Yeni Mahalle'de oturan Güllü Yıldırım, infaz koruma memuru olan ve 2008 yılında ölen eşi Halil Yıldırım'ndan dolayı yetim maaşı alabilmek için öz kızı Gülümser Yıldırım ile damadı Mahmut Demirkıran'ın anlaşmalı olarak boşandıklarını öğrenince Samsun Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü'ne şikayette bulundu.

Kurum tarafından yapılan inceleme sonucunda Gülümser Yıldırım ile damadı Mahmut Demirkıran hakkında geçen yıl ocak ayında Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde nitelikli dolandırıcılık suçundan 7 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Dün ilk kez hakim karşısına çıkan Gülümser Yıldırım, eski eşiyle anlaşamadıkları için boşandıklarını belirterek, "Bu benim ikinci evliliğim. İlk evliliğimden 2, bundan da 3 çocuğum var. Mahmut ile 2004 yılı Aralık ayında evlendik. Kendisi sürekli alkol alan eve bakmayan biridir. Bana da sürekli kötü davranıyordu. Bunalıma girmiştim. Kendisine boşanma davası açtım ve 2008 yılı Mayıs ayında boşandık.

Daha sonra da babamdan dolayı yetim maaşı almak için kuruma başvurdum. Boşanmamız kesinlikle anlaşmalı değil" dedi. Mahmut Demirkıran da eski eşinin ifadelerine katılarak, "Ben mobilyacılık yaparım. Alkol bağımlısıyım. Eşimle boşandıktan sonra ben mobilya atölyesinde yatmaya başladım" diye konuştu.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Güllü Yıldırım ise kızını ve eski damadını suçlayarak, "Eşim gardiyandı. 2008 yılında hayatını kaybedince bana maaş bağlandı. Bir süre sonra kızımda boşanıp maaş almaya başlamış. Boşandıklarını geçen yıl aralık ayında öğrendim. Maddi durumları kötü değildir. Devletin parasını haksız yere almalarına gönlüm razı olmadı. Boşanmışlar ama aynı evde yaşamaya devam ediyorlar" dedi.

Sosyal Güvenlik Kurumu Samsun İl Müdürlüğü tarafından yapılan inceleme sonrasında Gülümser Yıldırım'ın Haziran 2008 ile Aralık 2010 tarihleri arasında yetim maaşı olarak 7 bin 433 lira aldığı belirlendi.

Dava, tanıkların dinlenmesi için ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler