GRÜ'de mezuniyet coşkusu

Giresun Üniversitesi (GRÜ) 2013-2014 Akademik Yılı mezuniyet töreni düzenlendi. GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Atatürk Stadyumu'nda gerçekleşen törende yaptığı konuşmada, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçilere Allah'ta

GRÜ'de mezuniyet coşkusu
Giresun Üniversitesi (GRÜ) 2013-2014 Akademik Yılı mezuniyet töreni düzenlendi.
 
GRÜ Rektörü Prof. Dr. Aygün Attar, Atatürk Stadyumu'nda gerçekleşen törende yaptığı konuşmada, Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı diledi.
 
GRÜ'de 8 yıldır kutlanan mezuniyet töreninin bu yıl Soma faciası dolasıyla buruk kutlandığını dile getiren Attar, şunları kaydetti:
 
"Bu yılki kutlamalarımızda il merkezindeki ve ilçeler dahil tüm konserler iptal edildi. Giresun Üniversitesi Sekizinci mezuniyet töreninde yine hem gururlu hem hüzünlü bir törende buluşmaktadır. Gururluyuz, çünkü hayata hazırladığımız binlerce genci bu bilgi limanından donanımlı ve sorumlu bireyler olarak açık denizlere uğurluyoruz. Hüzünlüyüz, çünkü çok sevdiğimiz öğrencilerimizden ayrılma vakti geldi ve onların geleceğe ışık gibi bakan aydınlık yüzlerini, eskisi kadar sık göremeyeceğiz. Burada bugün mezun olan 4 bin 500 öğrencimiz hayata kollarını açtı."
 
Attar, GRÜ'nün gelecek yılki öğrenci kontenjanının 10 bin 65 olduğunu ifade ederek, "Üniversitemiz kabuğunu kırmış bir bölge üniversitesidir. Bu yıl 401 uluslararası öğrenciye eğitim verdik. Gelecek yıl ise bu sayı bin 670 kişi olacak. GRÜ böylelikle dünyanın farklı üniversiteleriyle kucaklaşmış olacaktır" dedi.
 
Konuşmanın ardından üniversite birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne ödül verildi. Öğrenciler tören sonunda havaya kep atarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel