Gramajı değiştirilip ekmek israfı önlenecek

   Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, farklı gramajlarda ekmek üretilmesi için konuyu daha geniş bir platforma taşıyarak ekmek israfının önüne geçilmesine katkı sağlamaya çalışacaklarını söyledi. (TTB) ve Of Ticaret ve Sana

Gramajı değiştirilip ekmek israfı önlenecek

 

  
Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı Suat Hacısalihoğlu, farklı gramajlarda ekmek üretilmesi için konuyu daha geniş bir platforma taşıyarak ekmek israfının önüne geçilmesine katkı sağlamaya çalışacaklarını söyledi.
 
(TTB) ve Of Ticaret ve Sanayi Odası'nca (TSO) yapılan Oda-Borsa Müşterek Toplantısı'nda, TMO'nun başlattığı "Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası" görüşüldü.
 
TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, oda olarak ekmeğin fiyatı ve gramajı ile ilgili düzenlemelerde yer aldıklarını belirterek, "Trabzon Esnaf ve Sanatkarlar Odaları ve Fırıncılar Odası'na değişik gramajlarda ekmek üretilmesi için gereken teklifleri yapıyoruz. Bugün Trabzon'da 400 gram ekmek 1,20 liradan satılıyor. Bu ekmek kimisine az, kimisine fazla gelmektedir" dedi.
 
Bayat ekmeği tüketme alışkanlığının da az olduğu toplumda, azami israf meydana geldiğini ifade eden Hacısalihoğlu, "Oysa daha düşük gramajlı ve ona göre belirlenmiş fiyattan satılan ekmekler üretilebilmeli. Herkesin istediği, daha doğrusu ihtiyacı kadar ekmek alması halinde israf büyük oranda azalır. Herkes kazanır. Farklı gramajlarda ekmek üretilmesi için konuyu daha geniş bir platforma taşıyarak değerlendirip, ekmek israfının önüne geçilmesine katkı sağlamaya çalışacağız" diye konuştu.
 
-"Arz fazlası israfa neden oluyor"-
 
TTB Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ise meşhur Trabzon ekmeğinin geçmişte ve az da olsa günümüzde talep edilen miktara göre kesilip tartılarak satıldığını kaydederek, şunları söyledi:
 
"Aslında bu sistem ekmek israfını önlemede en etkili yollardan biriydi. Hatta o dönemlerde ekmek israfının yok denecek kadar az olduğu da bilinirdi. Günümüzde özellikle fırıncıların işin kolayına kaçmaları nedeniyle belirli ölçülerde ekmek yapılıyor.
 
Bu da arz fazlalığı yaratıp israfa neden oluyor. Bunun önüne geçmemiz lazım. Yolu ve yöntemi de herkesin evinden ve iş yerinden başlayarak bu konuya titizlikle eğilmesidir. Sivil toplum örgütleri de üyeleri bazında çalışma ve uyarılar yapmalıdır."
 
Of TSO Başkanı Erdal Saral, her türlü israfın, özellikle de ekmek israfının İslam dininde haram sayıldığını belirterek, "Üretenden tüketene kadar herkes israfın önlenmesi için katkı sağlamalıdır. Her işte olduğu gibi bu konuda da çocuklarımızdan başlamak üzere her yaş grubumuzu eğitmeli, duyarlı hale getirmeliyiz. Aksi takdirde bu israfla baş edemeyiz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel