Gözaltına alınan avukatlara Trabzon'dan destek

 Trabzon Barosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;Son zamanlarda bağımsız savunmayı temsil eden hukuk devletinin güvencesi Avukat meslektaşlarımıza yönelik saldırıların artmasını ve en son İstanbul Adliyesinde meslektaşlarımızın ''Avu

Gözaltına alınan avukatlara Trabzon'dan destek

 Trabzon Barosu tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

Son zamanlarda bağımsız savunmayı temsil eden hukuk devletinin güvencesi Avukat meslektaşlarımıza yönelik saldırıların artmasını ve en son İstanbul Adliyesinde meslektaşlarımızın ''Avukatlık cübbeleri üzerinde iken'' insan onur ve haysiyetine yakışmayacak şekilde gözaltına alınması ve insanlık dışı muameleye tabi tutulması bizleri ve toplumu derinden üzmüş, gelecek için kaygılandırmaktadır.

Üzüntü ve kaygımız insan hakları, demokrasi ve hukuk devleti açısındandır. Avukata yapılan hukuksuz uygulama ve saldırılar aslında insanlığa yapılmıştır.

Avukat, kendi için değil toplum için hak aramak için ve bağımsız savunma için vardır. Hiçbir neden ve gerekçe onun haksız ve hukuka aykırı şekilde insan onuruna yakışmayacak tarzda kötü muameleye tabi tutulmasına dayanak olmaz.

Unutulmamalıdır ki, Avukatı kurucu unsuru saymayanların, şiddet uygulayanların ve hukuksuzluğa sebep olanların da bir gün mutlaka ihtiyaçları olacaktır.

Bu haksız ve hukuka aykırılıklar ile şiddete neden olanları ve uygulamaları kınıyor, sorumluları hukuksuzluğun müeyyidesini uygulamak üzere göreve çağırdığımızı ilan eder, konuyu ve sürece ilişkin duyarlılığımızı kamuoyunun bilgisine sunar, toplumsal barışın önemini vurgularken sağduyunun galip gelmesini umarız.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel