Görmeden ördüklerine görenler inanamıyor

Görme engelli kadınların yaptığı el işi örgüler görenleri şaşırtıyor.

Görmeden ördüklerine görenler inanamıyor

Amasya’da ellerine aldıkları şişlerle atkı, yelek, kazak ve patik ören görme engelli kadınlar, başta aile bireyleri olmak üzere görenleri şaşırtıyor.

Amasya Halk Eğitim Merkezi ile Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şubesi işbirliğiyle Engelsiz Yaşam Merkezi’nde 2 ay önce başlayan kursa katılan görme engelli kadınlar, elleriyle yoklama ve sayma yöntemiyle örgü yapmayı öğrenerek yelek, kazak, patik, bere ve atkı örüyor. Evden tek başına dışarı çıkamazken kendisi gibi görme engelli olan 42 yaşındaki ablası Arife Karataş ile birlikte açılan kursa gitmeye başladıklarını ve kurs binasına gelmek için can attıklarını belirten evli ve 3 çocuk annesi Fadime Duman, “Daha önce elime hiç şiş almamıştım. Hocamızın desteğiyle öğrendik ve örmeyi başardık” dedi.



Görmeyen gözlerini engel olarak düşünmediğini, ördüğü atkı, yelek ve liflere İstanbul’da yaşayan diğer kardeşinin bile inanamadığını anlatan Arife Karataş da, şimdi de kardeşine süveter öreceğini söyledi.

Örgü yapmayı daha önce deneyip başaramayan kursiyerlerden 48 yaşındaki Hayal Tilgel şimdiyse şal, yelek ve hırka ördüğünü anlatırken, 22 yaşındaki Merve Gökçurak da zamanla kendilerini geliştirdiklerini vurguladı.

İlk defa görme engelli kursiyerlere örgü eğitimi verdiğini belirten usta öğretici Neslihan Kalaycıoğlu, “İki ayda bu kadarını başardıklarına ben bile inanamıyorum” diye konuştu.

Altı Nokta Körler Derneği Amasya Şubesi Başkanı Musa Demiryarar, düzenledikleri etkinliklerle üyelerinin hayata tutunmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.



HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler