Görenler Osmanlı eseri sanıyor

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde iki köyü birbirine bağlayan kemer köprüyü ilk defa görenler tarihi köprü olduğunu düşünüyor.Kabadüz ilçesinin Gülpınar ile merkeze bağlı Bayramlı köyünü birbirine bağlayan ve Osmanlı eseri olduğu sanılan kemer köprünün 58 yıl ön

Görenler Osmanlı eseri sanıyor

Ordu’nun Kabadüz ilçesinde iki köyü birbirine bağlayan kemer köprüyü ilk defa görenler tarihi köprü olduğunu düşünüyor.

Kabadüz ilçesinin Gülpınar ile merkeze bağlı Bayramlı köyünü birbirine bağlayan ve Osmanlı eseri olduğu sanılan kemer köprünün 58 yıl önce yapıldığını öğrenenler şaşkınlıklarını gizleyemiyor.

Köy sakinlerinden Recep Altuntaş, kemer köprüyü ilk kez görenlerin tarihi eser sandıklarını söyledi. Kemer köprünün 58 yıl önce yapıldığını ifade eden Altuntaş, “Köprüyü ilk görenler tarihi köprü olduğunu sanıyor. Oysaki Bayramlı ve Gülpınar köylerini birbirine bağlayan köprü 1956 yılında Gülpınar köyünde yaşayan ve yaptığı 70’in üzerinde camiyle tanınan Salih Güzeltepe tarafından yapıldı” dedi.
Altuntaş, köprünün taşlarının yontularak birbirine geçirilme yöntemiyle yapıldığını sözlerine ekledi.

basliksiz-2.20140109095813.jpg

İLK GÖRENLER OSMANLI ESERİ SANIYOR

Köprüyü ilk defa görerek şaşkınlığını dile getiren İbrahim Çiçek de, “Bu köprüyü gördüğümde Osmanlı yapısı zannettim. Daha sonra öğrendim ki 1956 yılında Salih Güzeltepe tarafından yapılmış. Köprünün taşları yontularak birbirine geçirilmiş. Halen kullanılmakta olan köprü görenleri şaşkına düşürmektedir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel