Giresun'un 'Adı' Var 'Tescili' Yok

 Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Dursun Ali Şahin "Bizde tescilli hemen hemen hiçbir şey yok. Bugün Giresun fındığı diyorsunuz, Giresun yağlısı diyorsunuz bunun tescili yapılmış mı? hayır yapılmadı. Giresun has belki 100'e yakın yemek çeşit

Giresun'un 'Adı' Var 'Tescili' Yok

 

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Vali Dursun Ali Şahin "Bizde tescilli hemen hemen hiçbir şey yok. Bugün Giresun fındığı diyorsunuz, Giresun yağlısı diyorsunuz bunun tescili yapılmış mı? hayır yapılmadı. Giresun has belki 100'e yakın yemek çeşitleri var bunların tescili yapılmış mı? Yapılmamış. Yani başkası ne yapıyor ' onu alıyor kendi adına tescil ediyor. Taflan deyince ya Trabzon akla gelir yada Giresun ama şu anda Ordu Valiliği, Ordu Taflanı diye tescilini yaptırdı, biz neden geciktik' Fındık şu anda Karadeniz fındığı olarak tescili yapıldı ama Giresun geride kaldı. Bunlar basit şeyler gibi görülür ama hiçte öyle değil" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler