Giresunlular Taksim'de toplandı

Giresun Federasyonu öncülüğünde Taksim’de gerçekleştirilen Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşü’nü, 8. Giresun Günleri'nin işaret fişeği olarak nitelendiren Hasan Turan, “Bu yürüyüşle Giresun Günleri’nin ön gösterimini yaptık” dedi.Giresun Federasyonu Başka

Giresunlular Taksim'de toplandı

Giresun Federasyonu öncülüğünde Taksim’de gerçekleştirilen Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşü’nü, 8. Giresun Günleri'nin işaret fişeği olarak nitelendiren Hasan Turan, “Bu yürüyüşle Giresun Günleri’nin ön gösterimini yaptık” dedi.

Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, 1-4 Mayıs tarihleri arasında Feshane Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nin ev sahipliğinde gerçekleşecek 8. Giresun Günleri öncesinde düzenlenen Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşü'ne katıldı. Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşü’nün, 8. Giresun Günleri'nin işaret fişeği olduğunu belirten Turan, saat 13.00’te Tünel’den başlayıp Galatasaray Lisesi’nin önünde sona eren yürüyüşün yoğun ilgi gördüğünü ifade etti. Hasan Turan, “Bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdiğimiz yürüyüşümüz Taksim’deki herkesin dikkatini ve ilgisini çekti. İstanbul’un kültür ve sanat vadisi olarak nitelendirdiğimiz İstiklal Caddesi’nde bütün Türkiye’ye nitelikli bir yürüyüşün nasıl olması gerektiğini gösterdik ve birbirinden renkli görüntülere şahit olduk. 10 çiftimiz burada dünya evine girdi. Birbirimizi severek, sayarak, kırmadan dökmeden ve kardeş olduğumuzu unutmayarak bu memlekette nasıl bir arada yaşanabileceğini gösterdik. Anadolu’nun tüm zenginliğini, tarihi değerlerimizi, insanlarımızı, markalarımızı, coğrafyamızın güzelliğini, kahraman ceddimizi ve ürünlerimizi dünyanın mümtaz şehirlerinden biri olan İstanbul’a taşıdık. Giresun Günleri’nin ön gösterimini yaptık” şeklinde konuştu.

Her sene çeşitli sürprizlerin damga vurduğu Giresun Tanıtım ve Kültür Yürüyüşü’nde Kurtuluş Savaşı’nda mücadele veren 42. ve 47. Gönüllü Alayları’nın da temsil edildiğini belirten Hasan Turan, “Tüm İstanbul ve Türkiye Giresunluları gördü. 42. ve 47. Gönüllü Alayları’nı temsilen eden hemşerilerimizin yürüyüşü büyük ilgi çekti. Giresun’un bütün esintilerini buraya taşıdık ve Giresun kültürünü İstanbul’daki hemşerilerimizle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel