Giresunlular köy kültürünü böyle yaşatıyor

Giresun Federasyonu tarafından Feshane’de düzenlenen Giresun Günleri’nde kurulan serender büyük ilgi görüyor. Köy yaşantısının sembolize edildiği serenderde yer alan köy kültürünün bir parçası olan araç ve gereçler, aileleri tarafından genç nesillere tanı

Giresunlular köy kültürünü böyle yaşatıyor

Giresun Federasyonu tarafından Feshane’de düzenlenen Giresun Günleri’nde kurulan serender büyük ilgi görüyor. 

Köy yaşantısının sembolize edildiği serenderde yer alan köy kültürünün bir parçası olan araç ve gereçler, aileleri tarafından genç nesillere tanıtılıyor. Feshane’nin orta yerine kurularak etrafı çitle çevrilen serenderin üst katı adeta bir köy odasını yansıtırken, alt katında ise tahtadan yapılan üç tekerlekli arabalar, yayıkta ayran yapan kadınlar, kesici aletleri bilemekte kullanılan körse ve yük taşımakta kullanılan sepet gibi birçok araç ve gereçler yer alırken, serenderin etrafı ise mısır koçanları ve ipe dizilmiş biberlerle çevrilmiş.

Serenderi gören Giresunlular adeta köy evlerini anımsadıklarını belirtirken, memleketlerini hiç görmeyen çocuklarına ise köyde kullanılan eşyalarını tanıttıklarını belirtiyor.

Kendisinin dahi uzun zamandır memlekete gidemediğini belirten Hüseyin Demir, çocuklarının ise hiç gidemediğini söyledi.

Feshane’nin çocuklarına memleketi tanıtmak için bir fırsat olduğunu belirten Demir; “Feshane’de biz memleket hasreti giderirken, çocuklarımıza da memleketi tanıtıyoruz. Serenderi görünce adeta kendimi köydeki evimde hissettim. Çoklarımızı çocukluğumda oynadığım tahta arabayı, babamın bıçaklarımızı nasıl bilediğini,annemizin ayranları nasıl yaptığını tanıttım” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel