Giresun'lu muhtarların su isyanı

Giresun’un Bulancak ilçesinde, 2006 yılında 11 köyün su ihtiyacını karşılamak için Erdoğan İçme Suyu Grup Köyleri Birliği kuruldu. Birliğe bağlı Süme, Erdoğan, Bostanlı, Yaslıbahçe, Karacaresul, İcilli, Hacet, Ahmetli, Kayhan, Arifli ve Tepecik köylerinin

Giresun'lu muhtarların su isyanı

Giresun’un Bulancak ilçesinde, 2006 yılında 11 köyün su ihtiyacını karşılamak için Erdoğan İçme Suyu Grup Köyleri Birliği kuruldu. Birliğe bağlı Süme, Erdoğan, Bostanlı, Yaslıbahçe, Karacaresul, İcilli, Hacet, Ahmetli, Kayhan, Arifli ve Tepecik köylerinin ortak bir projeyle su sorununu çözmek için başlatılan çalışmalar geçen zamana rağmen hayata geçirilemedi.

Başkanlığını Süme Köyü Muhtarı Mustafa Özdemir’in yürüttüğü, birliğe bağlı Köy Muhtarları tarafından Bulancak Muhtarlar Derneği’nde toplantı yapıldı.
Yapılan toplantıda Su Birliği Başkanı Süme Köyü Muhtarı Mustafa Özdemir, 7 yıldır proje için 2 milyon 295 bin TL harcandığını, projenin hayata geçirilebilmesi için 300 bin TL daha ödeneğe ihtiyaç olduğunu belirtti.
 
Birlik Başkanı Özdemir, “Bin 350 abonede 5 bin nüfusa hizmet verece su projesi kapsamında bu zamana kadar 10 adet depo, 30 km isale hattı, 1 adet su alım yeri, 150 bin metre şebeke yapıldı. Su sayacı uygulamasıyla da her aboneden tahmini 10 TL aidat alınacağı, alınan aidat gelirlerinin de şebekenin ihtiyaçlarında ve 11 köyün alt ve üst yapı işlerinde kullanılarak sistemin kendi kendine yetebilecek bir yapıya kavuşturulacaktı.
 
Ancak ödenek yetersizliğinden abonelik ve su sayacı uygulamasına geçilemedi. Yapılan yatırımın kullanılamadığı, projenin hayata geçebilmesi için 300 bin TL daha ödeneğe ihtiyaç olduğu tahmin ediliyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel