Giresun'lu Kılıçaslan 4 kişiye umut oldu

Giresun'un Bulancak ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Mehmet Kılıçaslan'ın organları, 4 kişiye umut oldu.Evli ve bir çocuk babası 27 yaşındaki Kılıçaslan, yaklaşık bir ay önce geçirdiği trafik kazasınd

Giresun'lu Kılıçaslan 4 kişiye umut oldu

Giresun'un Bulancak ilçesinde geçirdiği trafik kazası sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Mehmet Kılıçaslan'ın organları, 4 kişiye umut oldu.

Evli ve bir çocuk babası 27 yaşındaki Kılıçaslan, yaklaşık bir ay önce geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı. Tedavi gördüğü Giresun Devlet Hastanesinde beyin ölümü gerçekleşen Kılıçaslan'ın organları, Organ Nakil Koordinatörü Emine Akbulut'un girişimleri sonucu ailesi tarafından bağışlandı.

Doku testlerinin ardından gerçekleştirilen operasyonla alınan Kılıçaslan'ın kalbi, Ankara Yüksek İhtisas Hastanesinin nakil ekibi tarafından Sağlık Bakanlığına bağlı uçakla Ankara Yüksek İhtisas Hastanesi'ne götürüldü. Kılıçaslan'ın böbreklerinden biri Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine, diğeri ise Erzurum Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine gönderildi. Kılıçaslan'ın karaciğeri ise Sağlık Bakanlığına bağlı ambulans uçakla Konya'ya gönderildi.

Giresun Organ Nakil Koordinatörü Emine Akbulut, organ bağışının hayat kurtardığını belirterek, "Ailesiyle yaptığımız görüşme sonrası, kendileri büyük bir fedakarlıkta bulunarak oğullarının kalbini, karaciğerini ve böbreklerini bağışladı. Sağlık Bakanlığımız bu operasyonlar için olağanüstü çaba gösterdi. Kılıçaslan'ın kalbi Ankara'ya, böbreklerden biri Trabzon'a, karaciğeri Konya'daki bir hastaya gönderildi. Böbreğin diğeri ise Erzurum'a ulaştırıldı" diye konuştu.

Samsun Sağlık Müdürlüğü Organ ve Doku Nakil Bölge Koordinatörü Dr. Mehmet Kazak ise ülkede 30 bine yakın organ ve doku bekleyen kişi olduğunu belirterek, "Bu insanlarımızın hayata tutunmaları için tek şansları organ nakli olmalarıdır. Bu ailemiz de onurlu bir davranış göstererek başka insanlara yeni hayat vermiştir. Hayatını kaybeden Mehmet Kılıçaslan'a Allah'tan rahmet dilerken ailesine de çok teşekkür ediyoruz. Mehmet Kılıçaslan'ın organlarıyla 4 kişinin umudu oldu" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler