Giresunlu kadınlar Besiciliğe atıldı

Genç Çiftçi Hibe Programı kapsamında destek alan iki kadın, hayvanlarının sayısını artırdı

Giresunlu kadınlar Besiciliğe atıldı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın Genç Çiftçi Hibe Programı kapsamında Giresun'da destek alan iki kadın, hayvanlarının sayısını artırarak aile bütçesine daha fazla katkı sunmayı hedefliyor. "
 İl merkezine 50 kilometre uzaklıktaki Okçu köyünde yaşayan 24 yaşındaki Naciye Tubadan ve 33 yaşındaki Emine Katırcı, Genç Çiftçi Projesi'ne başvurarak, 30 bin lira değerinde 6 büyükbaş hayvan desteği aldı.
 
Naciye Tubadan,  köy yaşamı dolayısıyla çiftçilik yapmaya ve hayvan bakmaya alışık olduğunu söyledi.
 
Köydekilerin projeden bahsettiğini duyduğunu ve başvuruda bulunduğunu dile getiren Tubadan, "Projeden yararlanmaya hak kazandım. Zaten iki hayvanımız vardı, devletten aldığımız destekle hayvan sayımız çoğaldı. Kendimi bu konuda şanslı hissediyorum." dedi.

 
Tubadan, hayvanları çoğaltmak istediğini belirterek, şöyle konuştu:
 
"Köyde kalıyorum, bu hayvanlarla gelecek zamanlarda bir işletme yapabilirsem ailem için çok iyi olur. Böyle bir düşüncem var. 30 bin lira şu anda değerleri, ben bunları 60 bin liraya kadar çıkarmayı, 20 hayvanın olduğu bir mandıra yapmayı düşünüyorum."
 
Eşinin yurt dışında dönem işçisi olduğunu ifade eden Tubadan, "Belirli zamanlarda gidip geliyor, ben de burada onu bekliyorum. Köyde çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşıyorum, eşimin ailesi de bana destek oluyor. Bu işten mutluyum." diye konuştu.
 
Tubadan, şu anda köyde genç nüfusun yok denecek kadar az olduğuna dikkati çekerek, şehre göç etmektense kendi işinde, kendi toprağında üretimi sağlamanın daha avantajlı olduğunu ifade etti.
 
Aynı köyde destek alan Emine Katırcı ise komşularından duyup başvurduğu projeden destek almaya hak kazanarak 6 hayvan aldığını ifade ederek, "Allah devletimizden razı olsun. Biz bunlardan buzağı almak istiyoruz, elimizden geldiği kadar besicilik işini yapmaya çalışacağız. İlk olarak amacım hayvanları çoğaltarak gelir sağlamak." dedi.
 
Eşiyle beraber orman işlerinde çalıştığını ve başka da bir gelirlerinin olmadığını anlatan Katırcı, "Bu projeyle yeni bir gelirimiz, işimiz oldu. Kendi ihtiyaçlarımız için zaten iki büyükbaş hayvanımız vardı, şimdi bunlarla birlikte 8 oldu. Bunların sayısını daha da artırabilirsem ailem için iyi bir gelir olmuş olacak." ifadelerini kullandı.
 
- Projeye Giresun'dan 4 bin 34 başvuru
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Muhammet Angın ise projenin kırsal alanda genç nüfusun artırılması, bitkisel üretim ve hayvancılık konularında üretim faaliyetlerinde özendirilmesi amacıyla uygulamaya konulduğunu kaydetti.
 
Projelere Giresun’da yoğun ilgi gösterildiğini vurgulayan Angın, “Program kapsamında 4 bin 34 başvuru yapılmıştır. 128 büyükbaş, 43 küçükbaş, 46 arıcılık, 6 kanatlı, 3 meyve bahçesi ve 2 örtü altı yetiştiricilik projesi olmak üzere toplam 231 proje onaylanarak tamamlanmıştır." dedi.
 
Angın, uygulamaya konan her proje için yatırımcılara 30 bin lira hibe verildiğini dile getirerek, program kapsamında toplam 6 milyon 930 bin lira hibe desteği kullandırıldığını aktardı.
 
 
 
 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel