Giresun'lu Çiftçiler Dertli

Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi Ziraat Odası Başkanı Muhlis Arslan, kuraklık nedeniyle hububat ürünlerinde yüzde 40'lara varan zararların oluşması nedeniyle kuraklık desteğinden yöre çiftçilerinin de yararlandırılması gerektiğini söyledi.Arslan, yaptığı

Giresun'lu Çiftçiler Dertli

Giresun'un Şebinkarahisar İlçesi Ziraat Odası Başkanı Muhlis Arslan, kuraklık nedeniyle hububat ürünlerinde yüzde 40'lara varan zararların oluşması nedeniyle kuraklık desteğinden yöre çiftçilerinin de yararlandırılması gerektiğini söyledi.

Arslan, yaptığı açıklamada, başta buğday ve arpa olmak üzere hububat ürünlerinin Şebinkarahisar çiftçisinin en önemli geçim kaynağı olduğunu hatırlattı. Aşırı sıcakların etkisiyle oluşan kuraklığın yörede hububat üretimini büyük zarar verdiğini aktaran Arslan, "Yaptığımız tespitler sonucu Şebinkarahisar İlçesi'nde hububat üretiminde yüzde 40'lara varan zarar oluştu" dedi.

Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda, kuraklıktan dolayı zararların oluştuğu bölgelerdeki çiftçilere nakdi desteğin yanı sıra, Ziraat Bankası ile Tarım Kredi Kooperatifleri'ne olan borçlarının ertelenmesi imkanının sağlandığını hatırlatan Arslan, Şebinkarahisar İlçesi'nde de kuraklık nedeniyle hububat ürünlerinde oluşan zarardan ötürü desteğin yöre çiftçilerinin de yararlandırılmasını istediklerini dile getirdi.

Arslan, kuraklık nedeniyle hububat ürünlerinde yüzde 40'lara varan zararların oluşması nedeniyle kuraklık desteğinden yöre çiftçilerinin de yararlandırılması gerektiğini savunarak, "Komşu illerimiz Sivas ve Gümüşhane, kuraklık desteği kapsamına alınırken, yöremiz malesef bundan mağrum bırakılmış durumdadır. Sivas ve Gümüşhane ile Şebinkarahisar İlçesi'nin iklim özellikleri aynıdır. Kuraklıktan dolayı hububat ürünlerinde yaşanan zarar, yöre çiftçisini ekonomik açıdan çok zor bir durumla karşı karşıya bırakmıştır. Şebinkarahisarlı çiftçilerin mağduriyeti mutlaka giderilmelidir" diye konuştu.

Yaptıkları tespitler sonucu yaklaşık 150 bin dönüm alanda üretilen hububat ürünlerinde kuraklıktan dolayı oluşan zararın 2 milyon YTL civarında olduğunu belirlediklerini ifade eden Arslan, yöre çiftçisinin kuraklık desteğinden yararlanmaları için girşimlerde bulunduklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Ziraat Odası olarak tspitler yaparak bir rapor hazırladık. Bu raporları Tarım İlçe Müdürlüğü ile ilgili birimlere teslim ettik. Yine Giresun milletvekillerimizle görüşerek ilçe çiftçisinin uğradığı zararın giderilmesini istedik. Şebinkarahisar çiftçisinin zararının giderilmesi için girişimlerimiz sürüyor."

Arslan, Şebinkarahisar İlçesi'nde 3 bin 500'ü aşkın ailenin hububat üretimi yaptığını sözlerine ekledi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel