Giresunlu anne hayatını oğluna adadı!

Bulancak ilçesinde yaşayan doğuştan spastik engelli 21 yaşındaki Naim Öztürk, annesinin yardımıyla başladığı eğitim hayatını Giresun Üniversitesi (GÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda sürdürüyor.Türkiye'de yaşayan milyonlarca engelli çocuk annesinden

Giresunlu anne hayatını oğluna adadı!

Bulancak ilçesinde yaşayan doğuştan spastik engelli 21 yaşındaki Naim Öztürk, annesinin yardımıyla başladığı eğitim hayatını Giresun Üniversitesi (GÜ) Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulunda sürdürüyor.

Türkiye'de yaşayan milyonlarca engelli çocuk annesinden biri olan Münevver Öztürk (51), hayatın bütün zorluklarına rağmen spastik engelli oğlunu 21 yıldır hiç yalnız bırakmadı.

Çevresindekilerin "Naim'i okula gönderme" uyarı ve telkinlerine  "Onun da okumak, yazmak hakkı" cevabını veren anne Öztürk, üniversite öğrenime devam eden oğluyla gurur duyuyor.

Anne Münevver Öztürk, oğlunu ilkokula gönderdiği ilk gün bile hiç tedirginlik yaşamadığını söyledi.

Doktorların uyarısına rağmen Allah'tan hiç umutlarını kesmediklerini anlatan Öztürk, "Türkiye'nin neresinde bir doktor varsa oraya gittik. Naim'in dışında iki çocuğum daha var. O dönemler büyük oğlum liseye, kızım ise ortaokula gidiyordu. Evimizin kapısını kapattık, İstanbul'a gittik. Çocuklarımızı komşulara bıraktık. Çok zorluklar çektik ama Allah'a şükürler olsun şimdi oğlumuz iyi durumda" dedi.

SIRTIMDA OKULA TAŞIDIM!

Oğlunun eğitim hayatı boyunca karşılaştığı zorlukları anlatırken duygulanan anne Öztürk, şöyle konuştu:

"O zaman böyle ulaşım yoktu. Naim'i sırtımda, kucağımda taşıdım yine de okula götürdüm. Sabah evden çıktım, akşam evime geldim. Ahırda ineklerim vardı, gece onlara baktım. Kar yağdı, yağmur yağdı ama Allah bana güç verdi. İlk dönemler bugün olduğu gibi beni derse almıyorlardı, dışarıda kapılarda bekliyordum. Şimdi üniversitede okuyan oğlum için Giresun merkezde ev tuttuk. Sabah onunla okula gidiyor, derslere giriyorum. Akşam yine onunla eve dönüyorum."

Çok mutlu olduğunu dile getiren Öztürk, "Oğluma bakınca duygulanıyor, çok mutluluk duyuyorum. Allah'a çok şükrediyorum. Ben Naim'i yatağa teslim etseydim ve okula götürmeseydim belki daha kötü olurdu. Bıkmadım, hiç kimseden utanmadım, çocuğumla gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

KİMSE ONUN KADAR SEVEMEZ

 Naim Öztürk ise annesini çok sevdiğini ve ona hayat boyu minnettar olacağını vurguladı.

"Kimse onun kadar sevemez" diyen Öztürk, "Annemin beni sevdiği kadar kimse sevemez. Ben de onu çok seviyorum. Hatta üniversiteye zor gelir diye gitmek istemiyordum ancak zamanla okula alıştım. Derslerde zorlandığım oldu, çalışarak başardım. Annem hep yanımda oldu. Beraber okuduk, yazdık, beraber yürüdük. Çok büyük destekleri oldu" diye konuştu.

GÜ Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yalçın Sarıkaya da Naim Öztürk'ün herkese örnek olacak bir başarı hikayesi bulunduğunu belirterek, "Okulda hem derslerinde hem arkadaşlarıyla ilişkisinde oldukça başarılı bir öğrenci. Münevver Hanım da oğlunu hiç yalnız bırakmıyor. Bütün derslere beraber giriyorlar. Bir eğitimci olarak kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Öte yandan Münevver Öztürk, GÜ tarafından "yılın annesi" seçildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler