Giresunlu aile şehidine mezarlık istiyor

Gölcük’te vatani görevini yaptığı sırada bir kaza sonucu hayatını kaybeden askerin Giresun’da yaşayan ailesi, çocuklarının şehit sayılmasını talep ediyor.Gölcük Donanma Komutanlığı’nda 1984 yılında vatani görevini yaparken nöbet tuttuğu sırada meydana gel

Giresunlu aile şehidine mezarlık istiyor

Gölcük’te vatani görevini yaptığı sırada bir kaza sonucu hayatını kaybeden askerin Giresun’da yaşayan ailesi, çocuklarının şehit sayılmasını talep ediyor.

Gölcük Donanma Komutanlığı’nda 1984 yılında vatani görevini yaparken nöbet tuttuğu sırada meydana gelen bir kaza sonucu hayatını kaybeden Deniz Er Mehmet Kütük’ün anne ve babası şehit anne ve babası olmak istediklerini söyledi.

Gurbette olduğu için oğlunun cenazesine bile katılamadığını söyleyen Hasan Kütük, “Köyden çalışmak için Libya’ya gurbete gitmiştim. Gönderilen mektup aylar sonra elime ulaştı. Döndüğümde oğlum çoktan toprağa verilmişti. Anlatılanlara göre oğlum nöbet tutarken gemide oluşan bir arıza nedeniyle elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmiş. Bütün askerde kaza geçirerek vefat edenlere şehitlik unvanı veriliyor. Benim oğlumda görev sırasında hayatını kaybetmiştir. Benim oğlumda şehittir. Biz böyle kabul ediyoruz. Ancak resmi olarak da şehit kabul edilmesini bekliyoruz. Benim oğlumun mezarı başında da Türk bayrağı dalgalansın ve mezarı şehitlik mezarı olsun. Bununla ilgili bazı yerlere müracaatım oldu ancak takip edemedik” dedi.

Aradan yıllar geçmesine rağmen acısını bir türlü hafiflemediğini söyleyen anne Esma Kütük ise, “Bir şehit annesi olarak elbette yüreğimdeki acı hafifleyecektir. Ancak oğlumuzun mezarı bile yardımlarla çevrildi. Oysa bende bir şehit annesi olarak oğlumun mezarı başında bayrağımız olsun istiyorum. Oğlumun askerde vefat haberini askerler getirdi. Oğlumu daha sonra askerlerin katıldığı cenaze töreniyle toprağa verildi. O yıllarda tabi biz böyle şehitlik unvanı falan bilmiyorduk. Bize göre şehitti. Biz onu biliyorduk. Şimdi ise resmi olarak şehit annesi olmak istiyorum” dedi.

Ailenin şehitlik için yaptığı müracaatın takip edilmediğini belirten Muhtar Mürsel Kütük ise, “Bir süre önce aile ilçede kaymakamlığı müracaatta bulunmuş fakat pek takipçisi olunmamıştır. Bu ailenin isteğini yetkililer duymalı. Bizim için ne kadar şehit olarak kabul edilse de askeri kaynaklarda şehit olarak görülmemektedir. Mezarı ise sıradan yapılmış bir mezarlıktır. Bizde köy mezarlığımızda bir şehitlik olsun isteriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler