Giresun'daki Rus helikopter olayı

İsrail'de geçen hafta perşembe günü başlayan ve 50 bin dönüm orman alanını yok eden yangın, tamamen söndürülürken, yangın söndürme çalışmaları için Rusya'dan havalanan ve yakıt sistemindeki arıza nedeniyle Giresun'un Tirebolu ilçesine acil iniş yapmak zor

Giresun'daki Rus helikopter olayı

İsrail'de geçen hafta perşembe günü başlayan ve 50 bin dönüm orman alanını yok eden yangın, tamamen söndürülürken, yangın söndürme çalışmaları için Rusya'dan havalanan ve yakıt sistemindeki arıza nedeniyle Giresun'un Tirebolu ilçesine acil iniş yapmak zorunda kalan yangın söndürme helikopteri adeta kaderine terk edildi.

Yangın söndürme helikopteri, yedek parça ve teknik ekip gelmediği için kalkış yapamazken, helikopterin personeli, Rusya Federasyonu Trabzon Başkonsolosluğu tarafından konuk edildikleri otelde gelişmeleri bekliyor. Helikopterle ilgili Türk ve Rus makamlarının karşılıklı görüşmeleri sürdüğü belirtiliyor.

Yakıt sisteminde arıza meydana gelen ve yağ sızıntısı nedeniyle acil iniş yapmak zorunda kalan helikopterin onarımının uzun süreceği ve karayolu ile taşınmasının da gündem de olduğu bildirildi. Pazar gününden bu yana Tirebolu Limanı'nda emniyet şeridi içinde tutulan ve polis tarafından korunan helikopter ziyaretçi akınına uğruyor. Limana gelen vatandaşlar helikopterle bol bol fotoğraf çektiriyor.

Öte yandan Giresun’un bu tür bir olayla ilk kez karşılaşmadığı ortaya çıktı. Tarihçi Ayhan Yüksel, 1916 yılında da Giresun’un Görele ilçesine bir Rus savaş uçağının acil iniş yaptığını, mürettebatın çeteler tarafından esir alınıp uçağın deniz üzerinden kayıklarla çekildiğini söyledi. Yüksel, Rus uçağının halen Yeşilköy Havaalanı’ndaki müzede “Görele Uçağı” adıyla sergilendiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler