Giresun'daki felaketin tablosu!

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, dün akşam etkili olan ve zaman zaman devam eden sağanak nedeniyle il merkezi ve ilçelerdeki kayıpların listesini çıkardı.Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, dün akşam etkili olan ve zaman zaman devam eden sağanak nedeniyle Ke

Giresun'daki felaketin tablosu!

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, dün akşam etkili olan ve zaman zaman devam eden sağanak nedeniyle il merkezi ve ilçelerdeki kayıpların listesini çıkardı.

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, dün akşam etkili olan ve zaman zaman devam eden sağanak nedeniyle Keşap ve il merkezine bağlı bir köyde 2 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 büyükbaş hayvanın telef olduğunu ve çok sayıda evi su basarken dere yataklarında su taşkınları meydana geldiğini söyledi.

Vali Şahin, yaptığı açıklamada, dün akşam saatlerinde etkili olan sağanak nedeniyle Keşap ilçesi Güneyköy Kargın mevkisinde Emine Şahin (67) ile merkeze bağlı Sarvan köyü Ağalı Mahallesi'nde kalp hastası olan Hüseyin Sıtkı Cebeci'nin (79) sel sularına kapılarak hayatını kaybettiğini belirtti.

Sel sularına kapılan 2 vatandaşın hayatını kaybetmesinden dolayı büyük üzüntü duyduğunu ifade eden Şahin, ''Yörede etkili olan yağış, zaman zaman kendisini hissettiriyor. Aşırı yağışta sel sularına kapılan 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın ailelerine sabır diliyorum. Yine merkeze bağlı Esenbük Mahallesi'nde Ömer Aksu'ya ait ahırın sular altında kalması sonucu 4 büyükbaş hayvan telef oldu. Birçok yol güzergahı aşırı yağıştan hasar gördü. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor'' dedi.

-''KRİZ MERKEZİ HER SAAT BAŞI DURUM DEĞERLENDİRMESİ YAPIYOR''
Vali Yardımcısı Ahmet Yılmaz başkanlığında İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nce oluşturulan kriz merkezinin gelişmeleri takip ederek her saat başı durum değerlendirmesi yaptıklarını da vurgulayan Vali Şahin, şunları kaydetti:

''Dün akşam etkili olan ve zaman zaman devam eden sağanak yağış nedeniyle kentte 2 kişi hayatını kaybetti, 4 büyükbaş hayvan telef oldu ve çok sayıda eve su basarken dere yataklarında su taşkınları meydana geldi. Dün akşamdan itibaren kriz merkezince tutulan raporlar Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'na iletildi. Belediye Başkanlığı, İl Özel İdare, Karayolları 104. Şube Şefliği, Devlet Su işleri (DSİ) 226. Şube Müdürlüğü, Belediye Başkanlığı ve diğer ilgili kamu kurum ve kuruluşları kentteki hasar giderme ve tespit çalışmalarına devam ediyor. Bu kurumlara ait çok sayıda iş makinesi ve ekip, hızla çalışmalarını sürdürüyor. Yörede ulaşım sağlanamayan merkeze bağlı Barça, Sarvan ve Güveç köyleri ile Keşap ilçesi Karabulduk Beldesi, Yağlıdere ilçesi Üçtepe beldesi ve Bulancak ilçesinde bazı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalar hızla sürdürülüyor.''

Heyelan nedeniyle birçok ilçe ve köyde elektrik nakil hatlarında sorunlar yaşandığına da değinen Şahin, ''Köylerde çok sayıda enerji nakil hattında hasarlar oluşmuş durumda. Keşap İlçesi Karabulduk Beldesine bağlı köyler, Yağlıdere ilçesi ve bağlı bulunan köyleri, Bulancak ilçesinin bazı köyleri ile merkeze bağlı İncegeriş, Mesudiye, Sarvan, Barça, Ülper, Esentepe, Güneyköy, Mohurlu köylerine elektrik verilemiyor'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel