Giresun’da yılbaşı için tedbirler alındı

Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, vatandaşların yeni yıla daha huzurlu ve güvenli bir şekilde girebilmelerinin temini için il genelinde gerekli güvenlik ve trafik tedbirlerinin alındığını açıkladı.

Giresun’da yılbaşı için tedbirler alındı

2018’e sayılı günler kala tüm yurtta olduğu gibi Giresun’da da yeni yıl hazırlıkları ve tedbirleri alındı.

Konuyla ilgili yazlı bir açıklama yapan Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, İl merkezinde halkın yeni yıla huzur, sükun ve güven içerisinde girebilmelerini temin etmek amacı ile 30 Aralık Cumartesi ve 31 Aralık Pazar günü il merkezinde bir dizi emniyet ve trafik tedbiri alındığını ifade etti. Vali Sarıfakıoğulları’nın alın tedbirlere yönelik yazlı açıklaması ise şöyle;

“Alınan tedbirlerin ifası ve icrası için il merkezinde 254 personelle birlikte; 30 Motorize Ekip, 2 Shorland ekibi, 12 Trafik Tescil Denetleme ekibi, 18 Bölge Trafik ve Denetleme ekibi olmak üzere toplam 62 ekip yer alacaktır. Alınan karar gereğince, il merkezinde tüm tedbirler İl Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, ilçe merkezlerinde tüm tedbirler ise ilçe emniyet müdürleri/amirleri tarafından yürütülecektir. İl Merkezinde asayişin sağlanması için resmi ve sivil motorize ekipler ile yaya devriyeler gerekli tedbirleri alırken, Belediye-Atapark mevkiinde, Kale mevkiinde ve Debboy mevkiinde hazır kuvvetler bulundurulacak, Bulancak Durağında ise ayrıca mobil ekipler konuşlandırılacaktır. Görevli tüm emniyet personelleri, vatandaşlarımızın yoğun olarak bulundukları ana arterler, pazar yerleri, mağazalar, çarşılar, alışveriş merkezleri vb. yerler ile yeni yıla topluca girmek için toplandıkları meydanlarda, kapkaç, yan kesicilik, hırsızlık ve dolandırıcılık suçları ile taciz vb. olaylara karşı gerekli güvenlik tedbirlerini alacaktır. Yılbaşı gecesinde ateşli silahla havaya ateş etme olaylarının önlenmesi başta olmak üzere, kutlamalarda kullanılması muhtemel piroteknik maddelerin ilgili mevzuat hükümlerince kullanılmasına ve denetlenmesine azami hassasiyet gösterilecektir.”

“Yılbaşı gecesi denetimler sıklaşacak”

Denetimlerin üst seviyede olacağı belirtilen açıklamanın devamında ise, “Gazino, Bar, Pavyon, Otel, Motel ve Kahvehane gibi umuma açık istirahat ve eğlence merkezlerinde vatandaşlarımızın huzur ve sükununu bozucu davranışların önlenmesi için yapılan denetimler sıklaştırılacaktır. İfa edilen görevler esnasında Kabahatler Kanunu hükümlerine aykırı davranışta bulunanların tespit edilmesi halinde ilgililer hakkında gerekli işlemler titizlikle yapılacaktır. Bu uygulamalar sırasında 01.01.2018 günü saat 00.00’dan itibaren Kabahatler Kanunu hükümleri doğrultusunda yeni belirlenen meblağlar uygulanacaktır. Devriyeler, suçların önlenmesindeki etkinliği ve caydırıcılığı artırmak amacı ile görev mahallerinde vatandaşlarımız tarafından kolay ulaşılabilen, rahatlıkla iletişim kurulabilen, ihbar, şikayet ve isteklerini kolaylıkla bildirebilecekleri bir irtibat görevlisi olarak çalışacaklar.

Trafik Tes. Dent. ve Bölge Trafik Şube Müdürlüklerince, şehir içi ve Şehirler arası yollarda (özellikle yoğunluk yaşanması muhtemel olan bölgeler ve önemli kavşaklarda) gerekli tedbirleri alarak bu tedbirleri titizlikle uygulayacaklar. Görevli ekiplerce yapılan kontrollerde özellikle şüpheli şahıslar ile alkolün etkisi ile trafiği tehlike ye düşürdüğü tespit edilen otolar ve sürücüleri kontrol edilecek, herhangi bir suç tespiti durumunda ilgili mevzuat çerçevesinde gerekli işlemler yapılacak” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel