Giresun'da yayla turizmi için harekete geçiliyor

Giresun Valisi Hasan Karahan, devam eden yaylalara olan yol bağlantılarının altyapı standartlarının yükseltilmesi çalışmalarının tamamlanmasıyla Giresun'da turizmin gelişiminin hızlanacağını söyledi.Karahan, yaptığı açıklamada, Samsun-Sarp arasında yapımı

Giresun'da yayla turizmi için harekete geçiliyor

Giresun Valisi Hasan Karahan, devam eden yaylalara olan yol bağlantılarının altyapı standartlarının yükseltilmesi çalışmalarının tamamlanmasıyla Giresun'da turizmin gelişiminin hızlanacağını söyledi.

Karahan, yaptığı açıklamada, Samsun-Sarp arasında yapımı planlanan Yeşil Yol projesine bağlantılı olarak, Giresun'da sahil kesimden yaylalara olan yol bağlantılarının altyapı standartlarının yükseltilmesine yönelik il özel idare kaynaklı ciddi çalışmalarının olduğunu belirtti.

Çalışmalarda bugüne kadar çok ciddi mesafeler alındığını vurgulayan Karahan, "Yollarımızın altyapı standartlarını hızla yükseltiyoruz. Yeşil Yol projesi kapsamında özellikle Bektaş, Kulakkaya ve Kümbet yaylalarımızda çok ciddi çalışmalarımız oldu. Bir yandan da sahil kesimden yaylalarımıza ulaşan yollarımızın standartlarını yükseltiyoruz. Yeşil Yol'un yanı sıra Giresun Valiliği olarak da yayla yollarımızın standartlarının yükseltilmesine yönelik hummalı çalışmalarımız var" diye konuştu. 

Yayla yollarında çalışmaların tamamlanmasıyla bölge turizminin gelişiminin de hızlanacağına işaret eden Vali Karahan, şunları kaydetti:

"Yollarımızın standartları yükselirken, yaylalarımıza olan ulaşım imkanı daha da kolaylaşmakta. Rahat ulaşım imkanına kavuşan yerli ve yabancı turistlerin yaylalarımıza olan ilgileri fazlalaşacak. Son dönemlerde yaptığımız çalışmalarla bunu görebiliyoruz. Hem gelen yatırımlar hem de turist sayısı her geçen yıl daha da artıyor. Çalışmalarımız tamamlandığında Giresun'a gelecek turist sayısında ciddi artış söz konusu olacak, Giresun turizminde patlama yaşanacaktır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel