Giresun'da yaralı şahin itfaiyenin dikkatiyle hayata tutundu
Giresun’un Dereli ilçesinde yaralı halde bulunan bir şahin, Dereli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekiplerinin dikkati sayesinde koruma altına alındı. Kuş, tedavisinin yapılması ve yeniden doğal yaşamına kazandırılması amacıyla Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.
Sabah saatlerinde bulundu
Dereli Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde yaralı bir şahin buldu. Ekipler, durumu Giresun Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen DKMP ekipleri, şahini teslim alarak koruma altına aldı.

Tedavisi yapılıp doğaya salınacak
DKMP ekipleri tarafından teslim alınan şahinin gerekli tedavisinin yapılmasının ardından yeniden doğal yaşamına kazandırılacağı bildirildi.
Başkan Şenlikoğlu’ndan teşekkür
Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu da konuya ilişkin açıklama yaptı. Şenlikoğlu, belediye olarak yalnızca altyapı ve hizmet çalışmalarına değil, doğaya ve tüm canlılara karşı da sorumluluk bilinciyle hareket ettiklerini belirtti.
Duyarlı davranışlarından dolayı itfaiye personeline teşekkür eden Zeki Şenlikoğlu, benzer durumlarda ilgili kurumlarla iş birliği içinde hareket etmeye devam edeceklerini ifade etti.
Kaynak:DHA