Giresun'da turizm alanı çöplük olunca...

Giresun’da turizm alanı ilan edilen ve Uluslararası Aksu Festivali’nin yapıldığı alana katı atık toplama alanı yapılmasına tepkiler sürüyor. Giresun Katı Atık Birliği tarafından çalışma başlatılan alana katı atık toplama istasyonu yapılmasına tepki göster

Giresun'da turizm alanı çöplük olunca...

Giresun’da turizm alanı ilan edilen ve Uluslararası Aksu Festivali’nin yapıldığı alana katı atık toplama alanı yapılmasına tepkiler sürüyor. 

Giresun Katı Atık Birliği tarafından çalışma başlatılan alana katı atık toplama istasyonu yapılmasına tepki gösteren çevredeki mahalle muhtarlarının şikayetlerini geçtiğimiz günlerde Giresun’a gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli’ye aktardıkları ortaya çıktı.

Katı atık aktarım istasyonunun yapıldığı Aksu Mahalle Muhtarı Adem Önal, buraya böyle bir çöp tesisinin yapılmasına izin vermeyeceklerini belirterek inşaatın durdurulmasını istedi. Muhtar Önal “Giresun’un turizm alanı ilan edilen bölgelerinden birisi olan ve uluslararası festival alanı zaten çöp döküm alanı olarak kullanılıyordu. Biz bu çöpün kaldırılmasını beklerken bir de buraya çöp toplama tesisi yapılmasına karşıyız. Deniz kenarı Doğu Karadeniz’de yaşanabilir tek olan Giresun Adası’nın karşısındaki çöp kaldırılmalıyken bu tesisin yapılmasına yöredeki mahalle muhtarları olarak tepkimizi sürdüreceğiz. Bu konuyu ilettiğimiz Bakanımız Canikli ise bize inşaatın durdurulacağını ve başka bir alan bulunacağını söyledi. Bize verilen bir aylık süreyi bekleyeceğiz. Bu süre içerisinde inşaat devam ederse Giresun’un en büyük çevre eylemi gerçekleştirilecektir” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler