Giresun'da tek başına 40 köpeği...

Giresun’un Şebinkarahisar İlçesinde bir hayvansever tek başına 40'tan fazla köpeğin yemek ve su ihtiyacını karşılıyor, aşılarını yaptırıyor. Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Şebinkarahisar Temsilcisi Eda Menzilci Kuru kendi imkanları ile Şebinkarahisar

Giresun'da tek başına 40 köpeği...

Giresun’un Şebinkarahisar İlçesinde bir hayvansever tek başına 40'tan fazla köpeğin yemek ve su ihtiyacını karşılıyor, aşılarını yaptırıyor. 

Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Şebinkarahisar Temsilcisi Eda Menzilci Kuru kendi imkanları ile Şebinkarahisar ilçesinde şehir dışındaki eski köpek barınağı etrafında bulunan 40’ın üzerinde köpeğin hayvanların sorunları ile ilgilenmeye çalışıyor.

Şebinkarahisar HAYTAP Şebinkarahisar Temsilcisi Eda Menzilci Kuru, barınakta bulunan köpekler için zaman zaman kendi imkanları ile zaman zaman da bağışlarla alınan köpek mamalarının yanı sıra kendi yaptıklarıyla yaptığı ve lokantalardan topladığı yemekleri her gün arabasıyla götürerek köpeklere yardım etmeye çalışıyor.

Oluşabilecek mikrop ve kenelere karşı kendi imkanları ile barınağın etrafını ilaçladığını söyleyen Eda Menzilci Kuru, Şebinkarahisar İlçe Tarım Müdürlüğü katkılarıyla köpeklerin kuduz aşılarının da yaptırıldığını söyledi.
Her gün aynı saatte köpeklere yemek ve su götürdüğünü söyleyen hayvansever Eda Menzilci Kuru, “Burada elimizden geldiği kadar köpeklere günlük yiyecek getirmeye çalışıyoruz. Tüm köpeklerin kuduz aşısını İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerince yaptırdık. Hasta olanların iğnelerini de kendi imkanlarımla yaptırmaya çalışıyorum. Barınakta karşılaştığımız en büyük sorun köpeklerin sayısının her geçen gün artması. Şuana kadar burada 9 yavru köpek vardı, bir köpek yeni doğum yaparken, bir köpekte yavrulamak üzere. Eğer kısırlaştırma yapılmaz ise köpek sayıları her geçen gün artarak içinden çıkılmaz bir durum olacak. Ayrıca ilçe merkezinde de başıboş dolaşan sokak köpeklerinin de kısırlaştırması, çoğalan köpek sayılarının önüne geçilmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.
HAYTAP temsilcisi Eda Menzilci Kuru ayrıca sokakta yaşayan hayvanlar için sıcak geçen yaz mevsiminde ev ve iş yerlerinin önlerine su bırakmalarını istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler