Giresun'da taşeronlardan tepki!

Giresun Kamu Emekçileri Derneği (KEDER) tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı bakım ve rehabilitasyon merkezinde görevli 7 taşeron işçinin işten çıkarılması protesto edildi. Kurum önünde basın açıklaması yapan KEDER Başkanı Fatih Yıl

Giresun'da taşeronlardan tepki!

Giresun Kamu Emekçileri Derneği (KEDER) tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı bakım ve rehabilitasyon merkezinde görevli 7 taşeron işçinin işten çıkarılması protesto edildi. 

Kurum önünde basın açıklaması yapan KEDER Başkanı Fatih Yıldız, kendisinin de aralarında bulunduğu kurumda görevli 7 taşeron işçinin ilgili firma tarafından 1 Ocak itibariyle işten çıkarıldığını söyledi.

Kurumun hizmete başladığı 2009 yılından itibaren kendisi ve 6 işçinin cansiparane bir şekilde çalıştığını vurgulayan Yıldız, "İnsanlar yeni yıla girmenin heyecanını yaşarken, bizler yeni yıla işten atılma duygusu içerisinde girdik. Dün akşam rehabilitasyon merkezinde çalışan taşeron işçiler olarak 3 aylık ihaleyi alan firma tarafından işten çıkarıldığımız bize bildirildi. Bunu kabul etmemiz mümkün değil" dedi.

Yıldız, yaşanan işten çıkarmalarla ilgili yasal haklarını sonuna kadar arayacaklarını ifade ederek, "Sükunetle yasal çerçevenin asla dışına çıkmadan hakkımızın ihlal edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bu işin kesin sonucunu almadan bu eylemimizden asla geri dönmeyeceğiz" diye konuştu. 

KEDER üyeleri tarafından bakım ve rehabilitasyon merkezi karşısına çadır kurulurken işten çıkarılan işçilerin görevlerine geri dönene kadar eylem yapmaya karar verildiği bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel