Giresun'da soğuk vız geldi!

Giresun’da ilk defa düzenlenen “Kar Festivali” renkli görüntülere sahne oldu. Giresun’un Paşakonağı Yaylası'nda düzenlenen festivalde Off Road yarışlarının yanı sıra, kardan heykeller ve hamsi şöleni de yapıldı. Giresun Valiliği bünyesindeki Turizm Altyap

Giresun'da soğuk vız geldi!

Giresun’da ilk defa düzenlenen “Kar Festivali” renkli görüntülere sahne oldu. 

Giresun’un Paşakonağı Yaylası'nda düzenlenen festivalde Off Road yarışlarının yanı sıra, kardan heykeller ve hamsi şöleni de yapıldı. Giresun Valiliği bünyesindeki Turizm Altyapı Hizmet Birliği tarafından organize edilerek, Kovanlık ve Bulancak Belediyeleri ile Giresun ve Ordu Offroad kulüplerince ortaklaşa düzenlenen festivalde katılımcılar soğuğa aldırış etmeden eğlenceye doydu.

Bu yıl ilk kez düzenlenen ve kış turizmine büyük katkısı olacağına inandığını ifade eden Vali Hasan Karahan “Bu bizim ilk projemiz ama ardı gelecek inşallah. Gerçekten güzel bir ortam var. Bu zamana kadar bin 750 metrede hiç hamsi yememiştik, herhâlde hamsinin tadı burada bir başka olacak. Burada bu güzellikleri paylaşacağız" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Karahan ve protokol üyeleri tarafından offroad arabaları ile yarış pistinde tur atıldıktan sonra yarışmanın startı verildi. Kızak, kayak ve snowbord, kardan heykel yarışlarıyla eğlenceli saatler geçiren katılımcılar etkinlikler boyunca sponsor belediyelerce kar üzerinde ızgarada hamsiler, ateşlerde çorbalar, çaylar ve o ateşlerin közünde yayla patateslerin tadına vardılar.

Programa Vali Hasan Karahan, Milletvekili Adem Tatlı, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Giresun Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Vali Yardımcısı Yüksel Çelik, Ak Parti İl Başkanı Hasan Aydın, Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Kovanlık Belediye Başkanı Mehmet Küçük, Giresun Federasyonu Dernekler Başkanı Hasan Turan, bazı kaymakamlar, belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel