Giresun'da pedallar sağlık için çevrildi

Giresun Halk Sağlığı Müdürlüğünce, “2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenledi. Cumhuriyet Parkı'ndan başlayan bisiklet turu sahil güzergahı izlenerek Gençlik Merkezinde sona erdi. Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Öz

Giresun'da pedallar sağlık için çevrildi
Giresun Halk Sağlığı Müdürlüğünce, “2014 Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı” etkinlikleri kapsamında bisiklet turu düzenledi.
 
Cumhuriyet Parkı'ndan başlayan bisiklet turu sahil güzergahı izlenerek Gençlik Merkezinde sona erdi.
 
Halk Sağlığı Müdürü Dr. Fazıl Özden, etkinlik sonrası yaptığı konuşmada, "2014 yılının Sağlıklı Yaşam ve Hareket Yılı" etkinliklerini çeşitlendirerek sürdürdüklerini belirtti.
 
Etkinliklerle sağlıklı yaşama dikkat çektiklerini ifade eden Özden, şöyle devam etti:
 
"Sağlığımız için günde en az 30 dakika fiziksel aktivite gerçekleştirmeliyiz. Haftanın 5 günü en az 30 dakika orta şiddette fiziksel aktivite yapılması; sağlığın korunması, kardiyovasküler hastalıklar, diyabet, kolon ve meme kanseri riskini azaltmak için yeterli olacaktır. Günümüzde, tedavi süreci uzun, maddi ve manevi meşakkati çok fazla olan kronik hastalıklar, sağlık sorunlarının başında gelir. kanser, diyabet, obezite, kalp damar hastalıkları ve kronik solunum yolu hastalıkları en önemli kronik hastalıklar olup tüm dünyada ölümlerin yüzde 60’ından sorumludurlar. Tütün kullanımı, sağlıksız beslenme, fiziksel hareketsizlik ve alkol kullanımı gibi davranışsal risk faktörlerini ortadan kaldırarak bu hastalıklardan korunmak mümkündür."
 
Özden, ruh, beden ve sosyal yönden tam bir iyilik hali olan sağlığın korunması ve geliştirilmesine, sağlıklı beslenerek, hareket ederek ve huzurlu yaşayarak katkı sağlanabileceğini sözlerine ekledi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel