Giresun'da manda yoğurdu üretim tesisi! Normal üretime geçtiler

Giresun'da devlet desteğiyle manda yoğurdu üretim tesisi kuruldu.

Giresun'da manda yoğurdu üretim tesisi! Normal üretime geçtiler

Giresun Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ahmet Geldi, devlet desteği ile Giresun'da manda yoğurdu üretim tesisi kurdu. Bu tesis, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından sağlanan destek sayesinde Dereli ilçesinde hayata geçirildi.

Başkan Geldi, deneme üretimlerinin olumlu sonuçlar vermesinin ardından bir hafta önce normal üretime geçtiklerini açıkladı. Tesisin günlük 4-5 ton süt işleme kapasitesine sahip olduğunu belirten Geldi, Giresun ve çevresindeki manda yetiştiricilerinin sütlerini değerlendirerek, yüksek kaliteli manda yoğurdu ve kaymağı ürettiklerini ifade etti.

8 milyon liralık maliyetle hayata geçirilen bu tesis, Doğu Karadeniz bölgesinde bu tür bir yatırımın ilk örneği olma özelliğini taşıyor. Geldi, şu an Giresun ve çevre illerde pazarlanan ürünlerinin ilerleyen dönemde tüm Türkiye geneline yayılmasını hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler