Giresun'da köylüler su çilesi çekiyor

Son yıllarda su kaynaklarının kuruması nedeniyle eskiden olduğu gibi çeşme başlarında beklemeye başladıklarını belirten köylüler, yıllardır yeni su projesini bekliyor. Köy sakinlerinden Zeliha Karagöz, “Gençliğimde evlerde su olmadığı için çeşmelerden su

Giresun'da köylüler su çilesi çekiyor

Son yıllarda su kaynaklarının kuruması nedeniyle eskiden olduğu gibi çeşme başlarında beklemeye başladıklarını belirten köylüler, yıllardır yeni su projesini bekliyor. Köy sakinlerinden Zeliha Karagöz, “Gençliğimde evlerde su olmadığı için çeşmelerden su taşırdık. Son 4-5 yıldır da aynı şekilde köyümüzün tek akar suyu olan çeşme başında saatlerce kuyrukta bekliyoruz. Köyümüzün tek akarsuyunu içmek için kullanırken, temizlik içinse derelerden su taşıyoruz. Evlerimize çamaşır makinesi geldi ama susuzluktan kullanamıyoruz” dedi.

 
Köyde ilerleyen yaşına rağmen çeşme başında su için sıra bekleyenler arasında yer alan Meryem Yılmaz, “Biz yıllar önce köyde bulunan 2 çeşmeden su alıyorduk. Sonra şebeke suyuna kavuştuk. Çamaşırlarımızı elde yıkarken, makineler yıkar oldu. Ancak bugün de köyümüz geçişi yaşamaya başladı. Gelinlerimiz sırtlarında bebekleriyle çeşme başında su bekler oldu” diye konuştu.
 
Muhtar Vekili Köy Azası olan Şenel Yumak ise, “Köyümüzün son yıllarda ormanlardaki su kaynakları kurudu. Artık evlerimizin çeşmelerinden su akmıyor. Köyde tek bir akarsu kaynağı kaldı ve yetersiz olduğundan evlere bağlayamıyoruz. Bütün köylüler bu su başında saatlerce sıra bekliyor. Köyün aşağı, yukarı mahallelerinden gelenler doldurdukları kaplarını sırtında taşıyor. Köyümüz için 4 yıl önce bir su projesi hazırlanmış 800 bin TL’lik bir projeymiş ancak ödeneği olmadığından yıllardır yapılamıyor. Köylülerimizde bu çileyi çekmeye devam ediyor” ifadelerini kullandı.
 
Köyün Azalarından Galip Yılmaz da, “Yıllardır bu sorunu yaşıyoruz. Su yetersiz olunca da yeterince temizlik yapılamıyor. İnanınki okula giden çocuklarımızın başında 'bit' olduğundan öğretmenler şikayet ediyor. Ama bu bizim ayıbımız değil” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler