Giresun'da KKKA hastalığı anlatıldı!

Giresun'un Yağlıdere Toplum Sağlığı Merkezi tarafından imamlara Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında seminer verildi.Yağlıdere Toplum Sağlığı Merkezi eğitim hemşiresi Ebru Bayram Sarıkaya, müftülükte düzenlenen seminerde, kene ısırması dur

Giresun'da KKKA hastalığı anlatıldı!

Giresun'un Yağlıdere Toplum Sağlığı Merkezi tarafından imamlara Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında seminer verildi.

Yağlıdere Toplum Sağlığı Merkezi eğitim hemşiresi Ebru Bayram Sarıkaya, müftülükte düzenlenen seminerde, kene ısırması durumunda kenenin vücuttan nasıl çıkarılacağını anlattı.

İlk yapılması gerekenin, önlem alarak kenenin vücuda tutunmasının önüne geçmek olduğunu vurgulayan Sarıkaya, "Tarla, bağ, bahçe ve hayvan otlatmaya giderken kenelerin kolay fark edilmesi için açık renkli elbiseler giyilmeli, vücutta açık yer kalmamasına özen gösterilmeli ve pantolon paçaları çorabın içine konulmalıdır" dedi.

Eve dönüldüğünde ise kollar, bacaklar, gövde diz arkası, koltuk altları, kulak arkası, ense, saç dipleri ve kasıklar dahil vücudun her tarafı ve elbiseler iyice kontrol edilerek kene olup olmadığına bakılması gerektiğini ifade eden Sarıkaya, çocukların vücudu ve elbiselerinin de anne babaları tarafından mutlaka kontrol edilmesi gerektiğini aktardı.

Toplantı sonunda eğitime katılan imamlara KKKA hakkında broşür dağıtıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler