Giresun'da İŞKUR 2 bin 834 kişiyi istihdam etti.

Giresun Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğü 2013 yılında il istihdamının geliştirilmesi, artırılması ve korunması amacıyla yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi.  Giresun Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğü’ne 2013 yılında 11 bin 178 kişinin iş aramak

Giresun'da İŞKUR 2 bin 834 kişiyi istihdam etti.
Giresun Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğü 2013 yılında il istihdamının geliştirilmesi, artırılması ve korunması amacıyla yapmış olduğu çalışmalar hakkında bilgi verdi. 
 
Giresun Çalışma ve İş kurumu İl Müdürlüğü’ne 2013 yılında 11 bin 178 kişinin iş aramak için başvurduğu kuruma kayıtlı 28 bin 87 kişinin bulunduğu belirtildi. Giresun’da Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü aracılığıyla 2 bin 834 kişinin istihdam edildiği kaydedilen açıklamada “Kamu ve özel sektör işyerlerinden dönem içerisinde 2 bin 954 açık iş alınmış, alınan bu açık işlere karşılık kamu sektörüne 376 özel sektöre ise 2 in 458 kişi olmak üzere toplam 2 bin 834 kişi işe yerleştirilmiştir. Kurumumuzda görevli İş ve Meslek Danışmanları tarafından dönem içerisinde yine 6 bin 908 işsize İş ve Meslek Danışmanlığı hizmeti verilmiş, ilimizde eğitim ve öğretime devam eden okullarda 22 grup halinde toplam bin 679 öğrenciye mesleklerin tanıtımı rehberlik konusunda eğitim verilmiştir.
 
İş ve Meslek Danışmanlarımız tarafından ilimiz genelinde faaliyet gösteren bin 408 işyeri ziyaret edilerek İşverenlere kurumumuzun hizmetleri konusunda bilgilendirme yapılmıştır. Kurumumuza dönem içerisinde işsizlik ödeneğinden yararlanmak üzere 3 bin 499 kişi müracaat etmiş, yapılan bu müracaatlar değerlendirilerek bin 949 kişiye işsizlik ödeneği bağlanmıştır. Halen bin 45 kişi kurumumuzdan İşsizlik Ödeneği almaya devam etmektedir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel