Giresun'da fındık nöbeti!

Giresun'da fındığını tüccara satmadan önce harman ve yol kenarı gibi uygun yerlerde kurumaya bırakan üreticiler, ürünlerinin çalınmasını önlemek amacıyla gece gündüz nöbet tutuyor.Fındığın yeşil kabuğundan ayrılması için yapılan patozlama işleminin ardınd

Giresun'da fındık nöbeti!

Giresun'da fındığını tüccara satmadan önce harman ve yol kenarı gibi uygun yerlerde kurumaya bırakan üreticiler, ürünlerinin çalınmasını önlemek amacıyla gece gündüz nöbet tutuyor.

Fındığın yeşil kabuğundan ayrılması için yapılan patozlama işleminin ardından ürünü güneşte kurumaya bırakan üreticiler, hırsızlık olaylarına karşı tedbir alıyor. Üreticiler, fındıklarını kurumaya bıraktıkları yerlerde hırsızlara karşı tedbir amacıyla araçların içerisinde gece boyunca bekliyor.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Musa Keskin, fındık hasadının çoğu bölgede tamamlandığını söyledi.

Üreticilerin şu anda harmanlarda ve çeşitli yerlerde fındıklarını kurumaya bıraktıklarını dile getiren Keskin, "Kuruttukları fındıkları herhangi bir tehlikeye karşı beklemeleri lazım, hırsızlık gibi durumlar yaşanabilir. Bu yıl fiyatın yüksek olması, hırsızlık olaylarını daha da artırabilir. Üreticilerimiz mağduriyet yaşamamak için fındığının başında 24 saat nöbet tutuyor" dedi.

Bulancak ilçesinde ürününün başında nöbet tutan üreticilerden İbrahim Engin da patozlama işleminin ardından fındıkları kurumaya bıraktıklarını ifade ederek, şunları söyledi:

"Ürünümüzü kuruttuktan sonra da depomuza koyacağız, hemen satmayı düşünmüyoruz. Hırsızlıklara karşı beklemek zorundayız, bırakıp gittiğimiz zaman kime emanet edeceğiz? O nedenle sabaha kadar fındığımız başındayız. Nöbetleşe bekliyoruz. Gündüz eşim ve annem bekliyor, akşam da ben bekliyorum. Fındık hırsızlığı olabilir. Hırsızlık duyumları alıyoruz, belediyeden de sürekli bu duruma karşı uyarı anonsu yapılıyor. Askerde bekliyorduk, şimdi de bekleriz. Bir nevi asker nöbeti tutuyoruz."

NÖBETLER ARAÇLARDA TUTULUYOR

Fındık üreticisi Alaattin Yayla ise "Hırsızlıklara karşı fındığımızı burada muhafaza ediyoruz. Bazen hırsızlık yapıldığına dair duyumlar alıyoruz, o nedenle burada bekliyoruz. Zaten bu yıl da fındıkta don nedeniyle yanıklar oldu. Fındık az ancak fiyat yüksek, bu nedenle hırsızlık artabilir. Biz de bu duruma karşı sabaha kadar arabada bekliyoruz" dedi.

Bu arada, Giresun Emniyet Müdürlüğü, fındık hırsızlıklarının önüne geçilmesi amacıyla "Fındık Altına Dönüşüyor. Emeğinizi Çaldırmayın, Alın Terinize Sahip Çıkın" adlı proje başlattı. Proje kapsamında, polisler, fındık üreticilerini hırsızlık olaylarına karşı almaları gereken tedbirler konusunda bilgilendirecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler