Giresun'da evde beslenen ceylan

 Giresun’da köydeki evlerinin bahçesinde buldukları yavru karacayı kent merkezindeki evlerine getiren aile, karacayı biberonla besleyerek büyütüyor. Hacısiyam Mahallesi’nde bir apartmanın üçüncü katında yaşayan Filiz Uzun, açıklamada, annesinin, merkeze b

Giresun'da evde beslenen ceylan

 

Giresun’da köydeki evlerinin bahçesinde buldukları yavru karacayı kent merkezindeki evlerine getiren aile, karacayı biberonla besleyerek büyütüyor.

 

Hacısiyam Mahallesi’nde bir apartmanın üçüncü katında yaşayan Filiz Uzun, açıklamada, annesinin, merkeze bağlı Uzgur köyündeki bahçelerinde çalıştığı sırada bir ağacın altında, yaprakların arasında yarı baygın halde yavru karaca gördüğünü, çevrede ailesi olabileceği düşüncesiyle uzun süre yanına yaklaşmadığını söyledi.

 

Uzun, bir süre sonra çevreden herhangi bir tepki olmadığı ve vicdanen yavruyu orada bırakamadığı için annesinin yavruyu eve getirdiğini, birkaç gün sonra ailesinin olabileceğini düşünerek yavruyu yine buldukları yere götürdüğünü anlattı.

Annesinin yavruyu bulduğu yere götürüp bıraktığında yine çevrede hiçbir hayvan göremediğini ve çok küçük olduğu için de karacayı tekrar eve getirdiğini ifade eden Uzun, ”Böylece artık bizimle yaşamaya başladı. İlk başta bizden çekindi ancak bir süre sonra yakınlaştı. Biberonla süt içirdik, karnını doyurduk, güzelce yıkadık, kene ve pirelerini temizledik” dedi.

 

-’Garip’ adını verdiler- Yaklaşık 3 aydır evde besledikleri yavru karacaya ’Garip’ adını verdiklerini ve artık onu aileden biri olarak gördüklerini dile getiren Uzun, şöyle konuştu: ”Bulduğumuz yerde tek başına garip halde görünce adını ’Garip’ koyduk. Evin istediği bölümünde gezer, bizimle yemek yer ve özellikle armut ile salatalığı çok sever. Sabah olduğunda evdekilerin yatağına giderek herkesi uyandırır. 3 günde 5 kilo süt tüketen kızımıza 2 günde bir duş aldırırız. Bizim için artık o da evimizin bireylerinden biri. Bu hayvan hakikaten çok asil, temiz bir hayvan. Etrafa hiçbir zararı yok. İhtiyaçlarını da balkonda giderir. Biz ona alıştık, o da bize çok alıştı. Hiç ayrılmak istemiyoruz ama doğal yaşam alanına dönmesi çok daha iyi. Çünkü büyüyecek ve sürekli evde bakamayacağız. Öyle bir imkanımız yok.” Uzun, yavruyu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü’ne bildirdiklerini vurgulayarak, ”Yetkililer bir süre sonra teslim alacaklar. Doğaya bırakıldığında uyum sağlayamayacağından endişeleniyoruz. Hayvanat bahçesi ya da özel korunaklı bir bölgede yaşaması daha iyi olur diye düşünüyoruz. Ama yetkililer bu konuda gereken duyarlılığı göstererek en iyi şekilde ait olduğu yere vereceklerdir” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel