Giresun'da çöp mitingi düzenlendi

Giresun'un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesine yapılması planlanan katı atık depolama tesisini protesto etmek amacıyla "Çöp Depolama Tesisine Hayır" mitingi düzenlendi. Mitinge Görele Belediye Başkanvekili Süleyman Kalama, Çavuşlu Belediye Başkanı Hüs

Giresun'da çöp mitingi düzenlendi

Giresun'un Görele ilçesine bağlı Çavuşlu beldesine yapılması planlanan katı atık depolama tesisini protesto etmek amacıyla "Çöp Depolama Tesisine Hayır" mitingi düzenlendi. 

Mitinge Görele Belediye Başkanvekili Süleyman Kalama, Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, AK Parti Görele İlçe Başkanı Tolga Erener, CHP İlçe Başkanı Fikri Bilge, MHP İlçe Başkanı Muhammet Demirbaş Giresun İl Genel Meclisi üyeleri Arslan Nizamoğlu, Erol Sezer, Hüseyin Kuğu ve çok sayıda kişi katıldı. Basın açıklaması yapan Çavuşlu Belediye Başkanı Hüseyin Arslan, konuyla ilgili karşılarında muhatap bulamadıklarını ifade ederek, "Burada bulunan güvenlik güçleri kardeşlerimiz, bizim güvenlik güçleriyle hiçbir işimiz yok. Bunu herkes böyle bilsin.
 
Şu anda bizim karşımızda bir muhatap yok. Karşımıza biri çıkıp ta biz buraya böyle bir şey yapacağız diyecek kimse yok. Ben Sayın Valimizin buraya gelerek burada bir açıklama yapmasını beklerdim. Ordu İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararını sizlerin sayesinde kazandık" dedi. 
 
Yapılacak tesisin ruhsatı ve projesi bulunmadığını söyleyen Arslan, "Daha sonra bir Çevre Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu yapıldı. Yapılan o ÇED raporu da mahkemede, bu günlerde kararın çıkması bekleniyor. Burada müteahhidin yapmış olduğu bir şey var. Siz bir inşaat yapmaya kalktığınız zaman ilgili belediye başkanlığına müracaat edip, inşaat yapma ruhsatını aldıktan sonra inşaat yapmaya başlıyorsunuz. Bunu müteahhit yapmamıştır.
 
Buranın ne ruhsatı var ne de projesi. Valimiz ben oraya askeri dikerim ve çöp tesisini yaptırırım diyor. Benim bundan sonra burada yapacak olduğum tek şey sizinle beraber hareket etmektir. Ben 3 senedir buraya yapılması planlanan çöp tesisi yüzünden uyku uyuyamaz oldum. Ama kanunen bu işi çözmemiz lazım. Gördüğünüz şu dereleri kuru dere yatağı olarak göstermişler ama derelerimiz güldür güldür akıyor.
 
Karşımızda türkülere, şarkılara konu olan bir Sisdağı var. Yaklaşık 20 köyün yolu buradan geçiyor. Biz yapılacak olan çöp tesisine karşı değiliz, yine söylüyorum biz yerine karşıyız. İnşallah yarın adalet yerini bulur. Biz bu zamana kadar kanunla, nizamla buraya kadar geldik. Önümüzdeki günlerde buraya yine geleceğiz. Bizim bu sorunumuz Giresun Valisi Dursun Ali Şahin’le çözülecek. Ben size söz veriyorum, bu problemi çözeceğim. Bu çöp tesisini buraya kurdurmamak için sonuna kadar mücadele edeciğim.
 
Gerekirse bu alanda kendimi asacağım" diye konuştu. 
Katı atık depolama tesisini Çavuşlu halkının kabul etmediğini ve bu konudaki söylemlerin dikkate alınmadığını belirten Arslan, "Çavuşlu'ya çöp tesisi kurulmasını istemiyoruz. Bunu defalarca dile getirdik. Fakat fazla dikkate alınmadığımızı gördük. Tek çare olarak miting düzenlemeye karar verdik. Çavuşlu’yu çöplük yapmamaya kararlıyız" dedi. 
 
Çavuşlu merkezden geçen Karadeniz Sahil Yolu’nu yaklaşık 30 dakika trafiğe kapatan vatandaşların yol ortasına çöp konteynerlerini dökmesine emniyet güçleri izin vermedi. Miting olaysız şekilde son buldu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler