Giresun’da bulunan yavru ayılar kış uykusundan uyandı

Giresun’da bulunup Bursa’ya götürülen yavru ayılar kış uykusundan uyandı.

Giresun’da bulunan yavru ayılar kış uykusundan uyandı

Bursa, Karacabey - Kış uykusunun ardından uyanışlarıyla bilinen ayılar, bu yıl 15 Mart'ta kutlanan Dünya Uyku Günü'nde özgürce güreşip banyo yaparak günlerini kutluyor. Bursa'nın Karacabey ilçesinde yer alan ve sokaklarda şiddet gören ayıları koruma altına almayı amaçlayan Ovakorusu Celal Acar Yaban Hayvanları Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi, bu anlamlı günde dikkatleri üzerine çekiyor.

1996 yılında, sokaklarda şiddet gören ve özgürlüklerinden mahrum bırakılan ayıların korunması amacıyla kurulan ve 2011'de faaliyete geçen merkez, şu anda 75 bozayının güvenli ve doğal bir ortamda yaşamasını sağlıyor. 10 hektarlık bu ormanlık alanda, doğal yaşam alanlarından mahrum kalmış, bazıları yavru olan bu ayılar, gerekli bakım ve rehabilitasyonla korunuyor.

Rehabilitasyon merkezinde, Giresun'da annelerini kaybettikten sonra ormanda bulunan Hurşit, Ziver, Şekarpare, Cesur ve Bursa'dan kırık sol ön kolu ile getirilen Mayıs isimli yavru ayılar da dahil olmak üzere, çeşitli hikayelere sahip ayılar yaşamını sürdürüyor. Bu özel ayılar, her gün farklı meyve, et ve balıkla beslenirken, birbirleriyle güreşip, suyun tadını çıkarıyor.

Bu nadir görülen anlar, İhlas Haber Ajansı kameraları tarafından kayıt altına alınarak, ayıların doğal davranışlarının bir yansıması olarak sergileniyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürü Ali Bozkurt, merkezdeki 75 ayının durumu hakkında bilgi verirken, doğada yaşama şansı olmayan, güçsüz veya hastalıklı yavru ayılar için ömür boyu kalabilecekleri bir alan oluşturduklarını belirtti. Bozkurt, "Buradaki her ayı, doğal ortamlarında yaşayamayacak durumda. Türkiye'deki tek ayı barınağı olarak, burası artık onların yuvası" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler