Giresun'da Bayrak yürüyüşü

Giresun Üniversitesi'nce bu yıl 3.'sü gerçekleşen Bayrak Yürüyüşü'nde PKK terör örgütü protesto edildi.Gazipaşa Yerleşkesi'nde başlayan ve Atapark'da sona eren yürüyüşe Rektör Prof.Dr. Osman Metin Öztürk, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çoğu

Giresun'da Bayrak yürüyüşü

Giresun Üniversitesi'nce bu yıl 3.'sü gerçekleşen Bayrak Yürüyüşü'nde PKK terör örgütü protesto edildi.

Gazipaşa Yerleşkesi'nde başlayan ve Atapark'da sona eren yürüyüşe Rektör Prof.Dr. Osman Metin Öztürk, üniversitenin akademik ve idari personeli ile çoğunu öğrencilerin oluşturduğu altı bin kişi katıldı. Yürüyüş sırasında "Kahrolsun PKK", "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Her Türk Asker Doğar" sloganları atıldı, pankartlar taşındı.

Yürüyüş sonrasında Atapark'taki Atatürk Anıtı'nda saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Burada bir konuşma yapan Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Aygün Attar, Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğine dikkat çekti. Yaşanan olaylardan üzüntü duyduklarını ifade eden Prof.Dr. Attar, "Demokrasi adı altında ülkemizin parçalanmasına, PKK terörünün haddini aşan davranışlarına duyarsız kalamayız. Hukuk devleti olan ülkemizde, Cumhuriyetimizin nimetleri olarak vatandaşlarımıza sunulan hak ve özgürlüğün birileri tarafından istismarı kaos ortamı oluşturur ve aslı unsuru ötekileştirme gibi bir sonucu kaçınılmaz kılar" dedi.

Prof.Dr. Attar, Türk Milleti'nin bu önemli süreçte tahriklerden uzak durması yönünde çağrıda bulundu. Yürüyüş olaysız sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler