Trabzon'da cumhuriyet kutlandı

Cumhuriyetin kuruluşunun 86. yıl dönümü dolayısıyla, Trabzon Valiliği önünde çelenk sunma töreni düzenlendi.Valilik önündeki Cumhuriyet Alanı'nda yer alan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Garnizon Komutan Vekili Kurma

Trabzon'da cumhuriyet kutlandı

Cumhuriyetin kuruluşunun 86. yıl dönümü dolayısıyla, Trabzon Valiliği önünde çelenk sunma töreni düzenlendi.

Valilik önündeki Cumhuriyet Alanı'nda yer alan Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene, Trabzon Valisi Recep Kızılcık, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Cumur Koskos, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Başsavcı Gökhan Karaburun, diğer kurum ve kuruluşların temsilcileri, gaziler, öğrenciler ve askeri erkan katıldı.

Vali Kızılcık ile diğer kurumların Atatürk Anıtı'na çelenk sunmasıyla başlayan törende daha sonra Trabzon Belediyesi bandosunun çaldığı saygı marşı eşliğinde saygı duruşunda bulundu.

İstiklal Marşı'nın okunması ve Türk bayrağının göndere çekilmesiyle devam eden tören, Vali Kızılcık'ın şeref defterini imzalamasıyla sona erdi.
Vali Kızılcık şeref defterine, Atatürk'ün büyük zorluklar ve fedakarlıklarla kurup gençlere emanet ettiği Cumhuriyet'in 86. yılında daha da olgunlaşarak dimdik ayakta olduğunu yazdı.
Türk milletinin, karakterine en uygun yönetim şekli olan demokrasi ve Cumhuriyet sayesinde mazlum halklara örnek teşkil edecek şekilde, dünya milletler ailesinin onurlu ve gururlu bir ferdi olarak ilelebet yaşayacağını ifade eden Vali Kızılcık, şunları kaydetti:
''Cumhuriyet sayesinde Türkiye, sadece ekonomik ve alt yapı anlamında kalkınmamış aynı zamanda toplumsal açıdan da modernleşip gelişmiştir. Hedef olarak işaret ettiğin muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefine kararlı ve emin adımlarla ilerlemektedir. Türk milleti ve gençliği, mazisinin derinliği ve zenginliğinin farkında olarak bilimin rehberliğinde dünya ile mücadele edebilecek bir kapasiteye ulaşmıştır.

Cumhuriyet sonsuza kadar yaşatılacaktır. Mazisine sahip çıkan, kendisine güvenen, geleceğe daha ümit ve güvenle bakan Türk gençliği ve idarecileri olarak bizlere emanet ettiğin Cumhuriyetin sonsuza kadar yaşatılması sözünü yinelerken, sizleri tüm Trabzon halkı olarak minnet ve şükranla anıyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler