Giresun'da balıkçılara isyan!

Giresun’un Görele ilçesinde faaliyetini sürdüren Görele Su Ürünleri Kooperatifi kurucu Başkanı Nevzat Günay, kıyı balıkçılarına isyan etti. Balık neslinin azaldığına ve kıyı balıkçılarının bilinçsiz balık avlandığını belirten Günay, “Israrla söylediğimiz

Giresun'da balıkçılara isyan!

Giresun’un Görele ilçesinde faaliyetini sürdüren Görele Su Ürünleri Kooperatifi kurucu Başkanı Nevzat Günay, kıyı balıkçılarına isyan etti. 
Balık neslinin azaldığına ve kıyı balıkçılarının bilinçsiz balık avlandığını belirten Günay, “Israrla söylediğimiz bu memleketin kaynakları, havası, suyu, böceği ve balığı bitti. Az öncede söylediğim gibi bu sene balık görmedik. Görele’ye gelen gurbetçiler balık yemeden geldikleri yere geri döndüler. Niye yemediler çünkü balıkları katlettik. Kaynakları kuruttuk ve kurutmaya da devam ediyoruz. Göz göre göre herkesin gözünün önünde çinakop balığı yavrusunu katlediyoruz. Bu balık yavrusu ahırdaki süt danasını kesmek gibi bir şey. Şu anda denizimizde çinakop balığı yavrusunu bizim insanlarımız cahil, görgüsüz ve bilgisiz olmayan amatör balıkçılarımız katlediyor. Tuttukları çinakop balıklarını naylon poşet torbalara doldurup sokak aralarında ve el arabalarının üzerinde satıyorlar. Çok ayıp. Görele Su Ürünleri Kooperatifi diye bir Kooperatif var ve bu Kooperatifin bir başkanı var. Balıkçı esnafına sahip çıkacak bu olumsuzlukların önüne geçecek. Balık yavrularının katledilmesine seyirci kalmayacak. Bu konuyla ilgili Görele İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü ve yetkilileri göreve çağırıyoruz. Devletin yasak saydığı fiili bu gün Görele’de balık yavrusunu katlederek bu fiil işlenmektedir. Bu gidişle çinakop balığının kılçığını bile göremeyeceğiz. Lütfen denizimize karşı saygılı davranalım. Bu çağrım tüm balıkçılara. Su Ürünleri Kooperatifinin daha aktif çalışması gerektiğine inanıyorum” dedi.
İlçeye yapılan balıkçı barınaklarının Görele Su Ürünleri Kooperatifine verilerek balıkçıların mağduriyetinin biran önce giderilmesini kaydeden Günay, “İlçemize yapılan balıkçı barınaklarına artık bir hüviyet bir kişilik kazandırsınlar. Balıkçı barınakları yapıldıktan sonra çok sürüncemede kaldı. Yetkililer bu barınakları Görele Su Ürünleri Kooperatifine devretsinler. Belediye artık bu detaylarla uğraşmasın. Şartnamesini hazırlasın Görele Su Ürünleri Kooperatifine devretsin. Yetkililer kamu malı olan bu balıkçı barınağının hala tarifini yapamadılar. Görele balıkçı barınağı ilçenin vitrinidir kim ne derse desin. İlçemize gelen yabancıların ilk gözüne çarpan balıkçı barınaklarıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel