Giresun'da ayı avı!

Giresun'un Alucra ilçesi kırsalında bir süredir çalışmalarını sürdüren Giresun Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ayı popülasyonunu kontrol etmek için bir boz ayı vurularak öldürüldü.Alucra Doludere Köyü kırsalında Helgin olarak adl

Giresun'da ayı avı!

Giresun'un Alucra ilçesi kırsalında bir süredir çalışmalarını sürdüren Giresun Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ayı popülasyonunu kontrol etmek için bir boz ayı vurularak öldürüldü.

Alucra Doludere Köyü kırsalında Helgin olarak adlandırılan mevkiide Giresun Doğa Koruma Milli Parklar Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler ayı envanter çalışması gerçekleştirdi. Envanter çalışmaları sonucu yaban hayatını kontrol etmek için yapılan çalışmalarda Doludere köyünde profosyonel ekiplerce yapılan avlanmada bir adet boz ayı mevcut ayı popülasyonundan çıkarılarak vuruldu.

Alucra kırsalında yaşayan doğadaki ayı sayısını dengelemek için resmi yolla öldürülen boz ayı, bir süredir bu bölgede ayılardan dolayı tedirginlik yaşayan yöre halkına da derin nefes aldırdı. Geçen yıl Alucra'da 2 kişinin de ölümüyle sonuçlanan ayı saldırıları sonrası yöre halkı tedirgindi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler