Giresun'da afet temelleri atıldı

  Törene Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Doğankent Kaymakamı Bilgehan Karanfil, Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil Topatan ile vatandaşlar katıldı. Doğankent’te sel ve heyelanda

Giresun'da afet temelleri atıldı

 

 

Törene Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Doğankent Kaymakamı Bilgehan Karanfil, Doğankent Belediye Başkanı Nazmiye Kabadayı, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Halil Topatan ile vatandaşlar katıldı. Doğankent’te sel ve heyelandan dolayı mağdur olan afetzedeler için toplam 50 konutun yapılacağını belirten Vali Dursun Ali Şahin, "Giresun genelde afete maruz olan bir bölge. Sel felaketlerinin yoğun yaşandığı bazen yılda 2 kez sel felaketinin olduğu bir il. Böyle bir ilde tabi ki devletin de ona göre tedbirlerini alması gerekiyor. 2009 yılında yaşanan sel felaketinin bizlere olan zararı 200 milyon TL’nin üzerinde” dedi.

Vali Dursun Ali Şahin, kent merkezi ve dört ilçede fındık işçilerini düşünerek barındırma merkezleri kurulması çalışmaları yaptıklarını da ifade ederek “Bu yıl Giresun'da 30 bina yapılarak fındık işçileri için merkezler oluşturulacak. Bu binalar fındık hasadı döneminde işçiler tarafından kullanılacak, diğer zamanlarda ise sel felaketi ve benzeri durumlardan etkilenenlerin kullanımına sunulacak. Böylece afetlerden zarar gören vatandaşlara bir nebze olsun yardım etmiş olacağız. Devletin, insanların sağlığı ve can güvenliği yönünden her zaman halkının yanında olması gerekmektedir" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından afet konutlarının temeli törenle atıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel